Foto: Jānis Deinats

Jaunais Rīgas teātris (JRT) sezonu noslēdzis ar rekordu – līdz šim vienas sezonas laikā visvairāk spēlētāko izrādi. Alvja Hermaņa iestudējums – komēdija "Linda Vista", kas pirmizrādi piedzīvoja 2018. gada septembrī, – vienas sezonas laikā skatītājiem rādīts 60 reižu.

"Linda Vista" šobrīd ir viena no pieprasītākajām JRT izrādēm, uz kuru biļetes pēc nonākšanas tirdzniecībā tiek izpirktas burtiski pārdesmit minūšu laikā. Kā liecina informācija JRT mājaslapā, arī nākamajā sezonā ieplānotās izrādes 2019. gada augustā un septembrī šobrīd ir pilnībā izpārdotas.

Pēc JRT sniegtās informācijas līdz šim vienas sezonas laikā spēlētākās izrādes bija Alvja Hermaņa iestudētā "Divpadsmit krēsli", kas pirmizrādi piedzīvoja 2014/2015. gada sezonas vidū – decembrī – un kopumā vienas sezonas laikā tika nospēlēta 39 reizes. Tai seko Gata Šmita "Kārkli", kuras pirmizrāde bija 2016/2017. gada sezonā, decembrī. Šī izrāde vienas sezonas laikā tika nospēlēta 38 reizes. Savukārt 2015/2016. gada sezonas atklāšanas izrāde "Cerību ezers", ko iestudēja Vladislavs Nastavševs, vienas sezonas laikā tika nospēlēta 30 reižu.

"Linda Vista" ir populārā amerikāņu autora Treisija Letsa darbs, ko režisors Alvis Hermanis piedāvā kā pusmūža cilvēku drāmu mūsdienu sabiedrībā. "Agrākos laikos 40-50 gadus veci cilvēki jau skaitījās norakstīti un savu dzīvi jau nodzīvojuši. Mūsdienās šī paaudze jūtas apmulsusi, jo jaunība kā nebeidzas tā nebeidzas, dzīves plāns ir it kā izpildīts (vai nu veiksmīgi vai neveiksmīgi), bet dzīve joprojām turpinās un vajadzīgs jauns plāns," teikts izrādes aprakstā.

Izrādē galveno lomu atveido Andris Keišs, kurš par šo darbu saņēmis "Spēlmaņu nakts" nomināciju kategorijā "Labākais aktieris". Tāpat izrādē piedalās komiķis Jānis Skutelis, aktieri Baiba Broka, Elita Kļaviņa, Grieta Aminata Diarra, Gundars Āboliņš, Sandra Kļaviņa.

Kopumā 2018/2019. gada sezonas laikā JRT savās pagaidu telpās Tabakas fabrikā nospēlējis 312 izrādes, rādījis astoņas viesizrādes reģionos, kā arī 32 viesizrādes ārpus Latvijas – Austrijā, Slovākijā, Bulgārijā, Lietuvā, Igaunijā, Gruzijā un Čehijā. Aizvadītās sezonas laikā teātris piedāvāja septiņus jauniestudējumus Alvja Hermaņa, Geca Leinevēbera, Ulda Tīrona un Vladislava Nastavševa režijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!