Jaunais Rīgas teātris (JRT) no 21. līdz 23. novembrim ar izrādi "Garā dzīve" Alvja Hermaņa režijā viesosies festivālā "Les Boréales" Francijā, Kānā (Comedie de Caen (Théâtre de Hérouville)), portālu "Delfi" informē teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde.


Ziemeļvalstu mākslas un literatūras festivāls "Les Boréales" dibināts 1992. gadā pēc Ērika Eidū (Eric Eydoux) un Lenas Kristensenas (Lena Christensen) iniciatīvas sadarbībā ar OFNEC un Kānas Ziemeļvalstu studiju departamentu. Festivāls sākotnēji tika veltīts Ziemeļvalstu literatūrai, bet drīz kļuva atvērts arī citām mākslas nozarēm, iepazīstinot ar rakstniekiem, mūziķiem, fotogrāfiem, horeogrāfiem, aktieriem un māksliniekiem no Dānijas, Somijas, Īslandes, Norvēģijas un Zviedrijas, kā arī māksliniekiem, kas ir tiešā veidā saistīti ar kādu no šīm valstīm.

Festivāls notiek katru gadu novembrī Normandijas reģionā, pārsvarā Kānā. Vienas vai divu nedēļu garumā interesenti aicināti baudīt izstādes, koncertus, filmas, dejas un teātra izrādes un tikties ar apmēram četrdesmit ziemeļvalstu un franču autoriem, kuri piedalās debatēs, dialogos un lasījumos, literārās nedēļas nogales izrādēs vai tiekas ar interesentiem bibliotēkās, skolās un grāmatnīcās.

Šogad festivāls "Les Boréales" notiks no 15. novembra līdz 1. decembrim, un tajā īpaši tiks godināta Zviedrija, kuru pārstāvēs tādi mākslinieki kā "Circus Cirkor," laikmetīgās dejas kompānija "Melo", mākslinieki-ilustratori Anna Karsone Nilsdottīra un Karls Johansons un rakstnieki Bjorns Larsons, Marija Ernestama un citi.

2010. gadā JRT piedalījās šajā festivālā ar režisora Alvja Hermaņa izrādi "Klusuma skaņas", bet 2011. gadā – ar izrādi "Soņa".

Šogad ar izrādi "Garā dzīve" uz Franciju devušies aktieri Guna Zariņa, Liena Šmukste, Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš un Ģirts Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!