Foto: LETA

Gatavojoties Māras Zālītes dramatiskās poēmas "Pilna Māras istabiņa" pirmizrādei Ineses Mičules režijā, izrādes radošā komanda meklē Latvijas dižģimenes.

"Mums izrādes "Pilna Māras istabiņa" darba gaitā radās jautājums, vai Latvijā ir lielas ģimenes, kurās trīs līdz četras paaudzes joprojām turas kopā un stiprina cita citu? Vai ir?" jautā izrādes režisore Mičule.

"Mēs tādu meklējam! Lielu un stipru ģimeni, kurā nav zudusi saikne starp vairākām paaudzēm. Ģimene - Dzīvības koks - ar stiprām saknēm, stipru stumbru un zariem, kas tiecas augšup. Ģimene - apliecinājums pagātnei un apstiprinājums nākotnei, Austras koka modelis dzīvē," norāda režisore.

Dižģimenes JRT lūdz pieteikties līdz šā gada 13. decembrim, sūtot ģimenes aprakstu un fotogrāfiju uz e-pastu dizgimene@gmail.com. No visiem pieteikumiem izrādes radošā komanda izvēlēsies vienu ģimeni, kurai būs iespēja piedalīties īpašā fotosesijā - uzņemtā fotogrāfija rotās jauniestudējuma afišu.

Dižģimenei būs iespēja tikties arī ar izrādes radošo komandu, kā arī noskatīties izrādi "Pilna Māras istabiņa". Izvēlētā dižģimene tiks paziņota 15. decembrī Jaunā Rīgas teātra mājaslapā www.jrt.lv.

2016. gadā būs pagājuši 35 gadi kopš lugas "Pilna Māras istabiņa" sarakstīšanas un nedaudz mazāk kopš plašu rezonansi ieguvušā iestudējuma Jaunatnes teātrī. Ir citi laiki, cita paaudze, kurai gribas pārskatīt savu dzīvošanu, meklēt atbildes uz jautājumiem - kas dara mūs stiprus, kas vājus? Tas ir katras paaudzes atziņu ceļš. Šo ceļu ejot, var pārdomāt dzīves ideālus, pārliecību un vērtību pamatus, lai turpinātu tiekties, lai neapstātos, neizzustu.

Jaunestudējuma pirmizrāde plānota 2016. gada 22. janvārī JRT Lielajā zālē, portālu "Delfi" informēja teātrī.

Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Katrīna Neiburga, komponists - Rihards Zaļupe. Iestudējumā piedalās aktieri: Regīna Razuma, Elita Kļaviņa, Iveta Pole, Ance Strazda, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Varis Piņķis, Andis Strods, Ivars Krasts, Edgars Samītis un Mārtiņš Velps.

Biļetes uz iestudējuma "Pilna Māras istabiņa" izrādēm janvārī un februārī varēs iegādāties no 10. decembra plkst. 10 JRT kasē Lāčplēša ielā 25, Rīgā, un internetā www.biletes.jrt.lv.

JRT ir valsts kapitālsabiedrība, kas pilda Latvijas Republikas Kultūras ministrijas deleģētās kultūras funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!