Foto: Gints Mālderis

Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar "Facebook" sludinājuma starpniecību meklē jaunu ēzelīti, kurš varētu piedalīties Alvja Hermaņa izrādē "Ziedonis un Visums".

Izrāde JRT repertuārā ir jau deviņus gadus un visu šo laiku uz skatuves līdzās JRT aktieriem bijusi ēzelīte Ļiļa, kopumā nospēlējot 146 izrādēs.

JRT kolektīvs saka dzīvniekam paldies par izturību un darbu, taču šobrīd ir jauna ēzeļa meklējumos, lai izrāde "Ziedonis un Visums" arī turpmāk būtu JRT repertuārā.

Kā liecina sludinājums, nepieciešams ēzelis, kuru vismaz reizi mēnesī saimnieks pats var atvest uz izrādi. Iepriekšēja pieredze nav obligāta. Papildu informācija – gunta@jrt.lv.

Iestudējums "Ziedonis un Visums" pirmizrādi piedzīvoja 2010. gada 14. aprīlī. Izrādes galvenais varonis ir Ziedonis. Kā teikts izrādes anotācijā – ne gluži Imants Ziedonis, bet Ziedonis kā "vidējais latvietis", latviešu inteliģences spilgtākais pārstāvis, "galvenais latvietis", "naivais latvietis", "filozofs latvietis", "piedzīvojumu meklētājs latvietis", "gudrais latvietis" un arī "muļķis latvietis" vienlaikus.

Izrāde saņēmusi 2009./2010. sezonas "Spēlmaņu nakts" balvu kā Gada latviešu autora iestudējums, bet Kaspars Znotiņš par Ziedoņa lomu novērtēts kā Gada labākais aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!