Foto: LETA

Lai arī vēl šā gada sākumā bija cerība, ka Jaunais Rīgas teātris (JRT) uz pagaidu mājvietu Tabakas fabrikā varētu pārcelties vasaras izskaņā, tomēr tagad kļuvis zināms, ka pārcelšanās atlikta līdz ziemai.

Kā skaidroja JRT reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Bināne, pašlaik VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) teātrim solījusi, ka šā gada 1. decembrī telpas Tabakas fabrikā būs pielāgotas JRT darbībai un būvnieki tās nodos ekspluatācijā. Tas gan nozīmē, ka pēc šī datuma telpu atbilstību darbības veidam vēl pārbaudīs uzraugošās institūcijas.

Līdz ar to pašlaik konkrētu laiku, kurā JRT varēs sākt izrāžu izrādīšanu Tabakas fabrikas telpās, teātris vēl noteikt nevar.

Līdz pat brīdim, kad JRT varēs ievākties Tabakas fabrikas kompleksā, teātris darbu turpinās savās mājās, JRT telpās Lāčplēša ielā 25. Tādējādi JRT jauno teātra sezonu sāks kā līdz šim.

Tāpat Bināne informēja, ka pārcelšanās laikā skatītāju zāles krēsli no Lāčplēša ielas 25 Lielās zāles tiks demontēti un tiks pārvesti uzstādīšanai Tabakas fabrikas abās zālēs. Šajā periodā JRT izrādes tiks spēlētas citās zālēs, kā arī teātris plāno šo laiku veltīt jauniestudējumu sagatavošanai un izbraukuma izrāžu nodrošināšanai. "Teātra darbs neapstāsies," akcentēja teātra pārstāve.

Jau ziņots, ka šā gada janvāra sākumā sākās bijušās Tabakas fabrikas remonts un telpu pielāgošana JRT vajadzībām, ko bija paredzēts pabeigt līdz šā gada augustam.

Tabakas fabrikas telpas tiek pārbūvētas, lai nodrošinātu JRT pārcelšanos uz pagaidu telpām, kamēr norisināsies JRT ēkas Lāčplēša ielā 25, Rīgā, rekonstrukcijas darbi.

JRT ēkas rekonstrukciju sākotnēji bija paredzēts sākt jau 2014.gada rudenī un pabeigt divu gadu laikā līdz šim gadam. Taču tagad termiņš tiek pārcelts vismaz par diviem gadiem.

Tabakas fabrikas telpās izrādes tiks spēlētas trīs spēles laukumos - Lielajā zālē, kur paredzētas 234 skatītāju sēdvietas, Mazajā zāle ar 224 skatītāju sēdvietām un Kamerzālē, kur paredzētas 120 skatītāju sēdvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!