Foto: LETA/F64

Aktrisei Olgai Dreģei un aktierim, režisoram Jurim Strengam tiks pasniegta "Spēlmaņu nakts" balva "Par mūža ieguldījumu teātra mākslā", Eduarda Smiļģa Teātra muzejā šodien, 26. oktobrī, paziņoja Latvijas Teātra darbinieku savienības pārstāvji.

Balva par mūža ieguldījumu abiem māksliniekiem pasniegta "par talantīgu, spilgtu un ilggadēju darbu, arī šodien iedzīvinot nerimstošo Smiļģa garu uz Dailes teātra skatuves," rakstīts "Spēlmaņu nakts" mājas lapā.

Pasākumu vadīja Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa un Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš kopā ar "Spēlmaņu nakts 2015 / 2016" nominantiem kategorijā "Gada jaunais skatuves mākslinieks" – Agnesi Cīruli, Alisi Danovsku, Anci Strazdu, Raimondu Celmu, Klāvu Melli un Uldi Siliņu.

Klātesošajiem tika demonstrēti video fragmenti no mūža balvu ieguvēju lomām, kā arī par godu Olgai Dreģei Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā ar Zaļenieku kokaudzētavas draudzīgu atbalstu tika stādīta paradīzes ābele, kas pēcāk nestu krāšņus ziedus un augļus kā simbolu aktrises bagātīgajai radošajai darbībai.

Foto: Publicitātes attēls
Foto: Publicitātes attēls
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!