Foto: Publicitātes foto

"Kultivējam teātri" – ar šādu moto Kalnciema kvartāla tirgū 10. jūnijā norisināsies Valmieras diena, kurā aktivitātes ģimenēm un bērniem piedāvās "Valmieras vasaras teātra festivāls. Bērni", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Pasākumā, kas ilgs no plkst. 11.00 līdz 16.00 būs spēlēšana un spēlēšanās, teātra darbnīca bērniem, sētas spēles, festivālam radītā zeltera nogaršošana un citas aktivitātes lieliem un maziem teātra mīļiem.

Kalnciema kvartāla tirgū starp amatnieku darinājumiem, gardumiem, čalām un soļu dipoņas sliesies siltumnīca, kur, bērnu un teātra mākslinieku aprūpēts, "dīgs" teātris. Izrāde "izaugs", bērniem rosoties darbnīcā. Līdzi aicinām ņemt lelles un citas mantas, kas savu laiku nokalpojušas, bet kurām ir iespēja dot otru dzīvi, iesaistot teātra izrādē.

Izveicība, acīgums un veiklība dažādās pagalmu spēlēs parādīs, cik jautri var būt kopā ar citiem "sētas bērniem". Tāpat apmeklētāji tiks aicināti apmeklēt radošās darbnīcas, kur varēs krāsot, līmēt un zīmēt festivāla plakātus, kā arī radīt savu versiju festivālam veltītā īpašā zeltera etiķetei. Rīgā 10. jūnijā būs arī Gaujas Stāvo krastu "Sajūtu parka" posms.

Kalnciema kvartālā varēs iegādāties biļetes gan uz festivālu, gan Valmieras teātra izrādēm, kā arī viesizrādēm Rīgā. Tāpat galvaspilsētā tirdziņā būs Valmierā un apkārtējos novados tapuši mājražotāju un amatnieku izstrādājumi.

Valmieras vasaras teātra festivāls notiks no 4. līdz 6. augustam un šogad būs veltīts bērniem, jauniešiem un ģimenēm. Tajā pirmizrādes piedzīvos septiņi iestudējumi. Turpinot pagājušā gadā veiksmīgi iesākto tradīciju, izrādes tiek veidotas īpaši šim notikumam un norisināsies dažādās vietās Valmieras pilsētvidē: pagalmos, pazemes autostāvvietā, mežā, Gaujas upes krastos, mēbeļu veikalā un citviet. Paralēli bērnu programmai būs arī pērn festivālam tapušās skaņas izrādes "Purva bridējs. Ciltskoks." pirmatskaņojums Gaujas Stāvajos krastos, brīvdabas kino vakari, pagalmu spēļu čempionāts, gastronomiskie piedzīvojumi un diskusijas. Ir jau pieejamas festivāla trīs dienu biļetes, savukārt no 1. jūnija varēs iegādāties arī biļetes uz katru izrādi atsevišķi.

Valmieras vasaras teātra festivāls 2016. gadā notika pirmo reizi. Trīs dienās vairāk nekā 5000 apmeklētāju noskatījās 20 notikumus – teātra izrādes, kino un koncertus – dažādās vietās pilsētvidē Valmierā un Valmiermuižā. Festivāls tika atzinīgi novērtēts gan profesionāļu, gan skatītāju vidū, tas saņēmis arī Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu "Kilograms kultūras 2016" kategorijā "Gada pārsteigums".

Festivālu rīko Valmieras Drāmas teātris sadarbībā ar Valmieras pilsētu un atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!