Foto: Publicitātes attēls

Šā gada 4. decembrī plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā (KKC) būs skatāma "Visjaunākā Rīgas teātra" izrāde "D. H. Prozas izlase", kuras pamatu veido absurda literatūras pārstāvja Daniila Harmsa īso stāstu kompilācija.

Daniilam Harmsam raksturīgs brīnišķīgs valodas lietojums un unikāls situāciju vērojums. Stāsti ir kā nedalāmi apkārtējās vides fragmenti vai fakti. Spēlēs ar valodu vērojama teikumu virknējumu neparedzamība, raksturīga asprātīga cilvēka runai. Kā jutekliskas valodas spēles aspekts ir Daniila Harmsa personvārdu izvēle un lietojums.

"Visjaunākais Rīgas teātris" ir jauna skatuves mākslas apvienība, kuru veido režisori un multimākslinieki Kristīne Vītola un Normunds Griestiņš. Ar savu radošo darbību apvienība tiecas saturiski un konceptuāli daudzpusīgi izmantot teātra valodas iespējas un paņēmienus, atbilstoši laikmeta garam un vietas atmosfērai, eksperimentējot un veidojot laikmetīgas, starpdisciplināras izrādes.

Izrādē tiek atskaņotas un izpildītas TV Maskava muzikālās kompozīcijas "Slimnīca" un "Matemātiķis" , dziesmu tekstu autori attiecīgi ir Juris Boiko un Daniils Harmss. Spēlē – Kristīne Vītola un Normunds Griestiņš. Biļetes iespējams iegādāties KKC vai rezervēt elektroniski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!