Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmdien, 8. aprīlī, Maskavas pilsētas tiesa no mājas aresta atbrīvojusi Gogoļa centra māksliniecisko vadītāju režisoru Kirilu Serebreņņikovu, kurš apsūdzēts par līdzekļu piesavināšanos, ziņo Krievijas mediji.

Tiesa atbrīvoja arī divus citus lietā iesaistītos – Krievijas akadēmiskā jaunatnes teātra direktori Sofiju Apfelbaumu un "Septītās studijas" bijušo ģenerāldirektoru Juriju Itinu. Visi apsūdzētie, kuriem 2. aprīlī mājas arests tika pagarināts līdz 4. jūlijam, atbrīvoti apmaiņā pret parakstu, ka nepametīs valsti.

Serebreņņikova advokāts Dmitrijs Haritonovs BBC Krievijas redakcijai atklāja, ka viņš un viņa aizstāvamais ar tiesas lēmumu ir apmierināti.

Savukārt pats režisors ziņu aģentūrai "Interfax" atklāja, ka jau tuvākajā laikā grasās atgriezties darbā.

Serebreņņikovs, kurš vairākkārt iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, atradās mājas arestā kopš 2017. gada augusta, kad tika apsūdzēts par 133 miljonus rubļu (1,8 miljonus eiro pēc pašreizējā kursa) piesavināšanos, kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem.

Serebreņņikovs, tāpat kā pārējie apsūdzētie, izvirzītās apsūdzības noraidījis un uzskata, ka tās ir politiski motivētas, jo atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014. gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!