Foto: Publicitātes foto

Teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde "LV vs RU", kas pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada pavasarī, turpina viesizrādes Latvijas pilsētās. Pēc veiksmīgi aizvadītām izrādēm Daugavpilī un Rēzeknē, iestudējums dosies uz Ventspili. 18. februārī pulksten 18 izrāde būs skatāma Ventspils jaunrades namā (Maiznieku ielā 11), portālu "Delfi" informē trupas "Kvadrifrons" pārstāve Inese Tone.

“LV vs RU” ir vēsturisks mīlas stāsts par latviešu un krievvalodīgo attiecībām. Izrāde balstīta stāstos par radošās komandas dzīves laikā piedzīvoto. Ikdienišķas atzīšanās mīsies ar aizspriedumainām etīdēm, dokumentāliem video fragmentiem, apcerīgu mūziku, mīlēšanu un lamāšanos.

Iestudējuma tapšanas procesā aktieri apgūst viens otra dzimtās valodas. Igors Nazarenko apgūst latviešu un Jānis Kronis krievu valodu, lai varētu uzrunāt to sabiedrības daļu, ar kuru līdz šim ir izvairījušies sazināties valodas barjeras dēļ.

Izrāde ir divvalodīga - latviešu un krievu valodā - ar mērķi satuvināt iepriekš minētās sabiedrības grupas, kurām kopīga mākslas pieredze ar bilingvālu saturu ir rets notikums. Režisors uzskata: “Katrs Latvijas iedzīvotājs, ja ne piedzīvojis, tad vismaz dzirdējis par dažādu sabiedrības grupu vēsturisko un mūsdienās pastāvošo sašķeltību. Izrādē meklējam, kas šo sašķeltību ir veicinājis. Varbūt tā ir mūsu pašu iedomāta un uzbūvēta siena, kura, satiekoties aci pret aci un iepazīstot otru pusi, izzūd pilnībā?”

Pateicoties "British Council" pārstāvniecības Latvijā atbalstam, izrāde būs skatāma bez maksas. Ieeja ar iepriekšēju pieteikšanos, vietu skaits ierobežots.
Pēc izrādes aicinām uzkavēties uz diskusiju ar izrādes radošo grupu.

Pieteikšanās izrādei Ventspils Jaunrades namā, aizpildot pieteikuma formu.

Radošā komanda -
Režija: Reinis Boters
Dramaturģiskais atbalsts: Klāvs Mellis
Aktieri: Jānis Kronis, Igors Nazarenko
Gaismu mākslinieki: Jānis Sniķers, Kārlis Staņa
Video māksliniece: Laima Hauks
Operators: Āris Matesovičs
Producente: Marta Kraujiņa
Izrādes vadītāja, ģērbēja: Inese Tone
Uzvedumu daļas vadītājs: Kārlis Tone

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!