"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā pirmdien, 3. jūnijā, pulksten 19.00 tiešraidē no mūzikas nama "Daile " vērot ikgadēju labdarības uzvedumu teātra vecmeistaru atbalstam "Es esmu".

Labdarības pasākums, kam šogad dots nosaukums "Māksliniecisks uzdevums – uzvedums "Es esmu"", notiek jau sesto gadu, un tajā teātra un mūzikas lielmeistari kopīgi vienojas Latvijas teātru vecmeistaru atbalstam.

Arī šogad uzdevuma režisore ir Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, programmu veidojot kā saspēli starp aktierspēli un mūzikas spēli, par partneriem pieaicinot Latvijā visiem iemīļotus un atpazīstamus mūziķus dzīvajā izpildījumā. Šī gada uzveduma "jaunā nots" būs sadarbība radošajā procesā ar Latvijā zināmiem komponistiem.

Uzvedumā teātra pasauli pārstāvēs tādi leģendāri aktieri kā Lolita Cauka, Lidija Pupure, Uldis Dumpis un Juris Bartkevičs. Savukārt pasākuma vadīšana tradicionāli uzticēta Nacionālā teātra aktieriem Egilam Melbārdim un Mārtiņam Eglienam, kuriem epizodiski pievienosies arī citu teātru tautā iemīļoti aktieri. Uzvedumā piedalīsies arī mūziķi Rihards Zaļupe, saksofonistu kvartets "n[ex]t move" u.c.

Visi pasākuma laikā gūtie līdzekļi tiks novirzīti Latvijas teātra vecmeistaru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai: medikamentu iegādei, operāciju un rehabilitācijas izdevumu segšanai.

Konts ziedojumiem teātra vecmeistaru atbalstam:
Fonds RAMPA A
SEB banka LV65UNLA0050012432365

Tiešraide no labdarības uzveduma "Es esmu" skatāma LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!