Tallinā no 18. līdz 20.septembrim, notiks Baltijas dejas platforma "Baltic Bubble", kurā skatītājiem būs iespēja redzēt konkursa kārtībā izvēlētas piecas spilgtākās laikmetīgās dejas izrādes no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Latviju šajā laikmetīgās dejas skatē pārstāvēs radošās apvienības "Nomadi" izrāde "Sāra Keina", portālu "Delfi" informē izrādes veidotāji.

"Sāra Keina" ir fiziskā teātra izrāde, kas runā teātra, dejas, dzīvas mūzikas valodās un stāsta par cilvēka identitātes meklējumiem, par ceļu pie sevis, maldoties starp jautājumiem par seksualitāti un attiecībām, par drosmi būt patiesam un bailēm pazaudēties ārējās pasaules prasībās pēc normalitātes.

Izrādes veidotājus iedvesmojusi slavenās angļu dramtaturģes Sāras Keinas dzīve, darbi un nāve.

"Izrāde ir spēcīga asociāciju eksplozija, kas uz skatītājiem iedarbojas ar spilgtiem vizuālās, fiziskās un elektroniskās valodas kodiem. Tā ir stāsts par cīņu starp "tevi" un "citiem", par cīņu sevī. Pilna agresijas un destrukcijas izrāde meklē maigumu un cilvēcību," raksta tās veidotāji.

Izrāde nestāsta Sāras Keinas biogrāfiskos faktus – par viņas depresiju un pašnāvību, par viņas kontravesālajiem darbiem. Izrādes režisors Mārtiņš Eihe kopā ar izrādes radošo komandu aktieri Aigaru Apini, dejotāju Kristīni Borodinu un mūziķi Edgaru Rubeni brīvi improvizē par dusmu, depresijas un brutalitātes temām, kuras ieskāva Sāras Keinas dzīvi. Rezultāts ir svaiga, enerģētiska, fiziska izrāde, kurā tās veidotāju profesionālās prasmes neparastā veidā ļauj atklāties viņu cilvēciskajiem meklējumiem.

Izrādi varēs noskatīties 19. septembrī plkst. 19:00 "Kanuti Gildi Saal" Tallinā.

Dejas platformā Lietuvu pārstāvēs Agnija Šeiko un Jonas Sakalauskas, bet Igauniju - Marts Kangro, Kenets Flaks, Krista Kostere un Kristina Paškevičiuse.

"Baltic Bubble" šogad norisinās Ziemeļvalstu dejas foruma "Kedja" ietvaros. Forumā piedalās laikmetīgās dejas profesionāļi, kritiķi, producenti un dejas interesenti no Ziemeļu un Baltijas valstīm.

Dejas platformu "Baltic Bubble" rīko dejas producentu aģentūra "STÜ", Igaunijas Dejas mākslinieku asociācija un Ziemeļvalstu-Baltijas sadarbības tīkls "Kedja" ar Igaunijas kultūras ministrijas atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!