Foto: Publicitātes foto
2011.gada sākumā Latvijas Jaunā teātra institūta un slovēņu partneru kopproducētā izrāde "Show Your Face!" ar objektu teātra "Umka.lv" aktieriem Andri Kalnozolu, Gintu Širmeli-Širmani, Mārci Lāci un mūziķi Uģi Vītiņu dosies gandrīz mēnesi garā turnejā pa ASV pilsētām Ņujorku, Čikāgu, Mineapoli un Losandželosu, portālu "Delfi" informē LJT pārstāvji.

Laikā no 2011.gada 6.janvāra līdz 23.janvārim "Show Your Face!" komanda sniegs trīspadsmit izrādes amerikāņu publikai, kļūstot par pirmo laikmetīgā teātra izrādi ar latviešu mākslinieku līdzdalību, kas ir iekļauta četru ietekmīgu ASV mākslas un teātra centru programmās, pārstāvot Eiropas jauno teātri.

"Show Your Face!" viesizrāžu sērija ASV sāksies Mineapoles Walker Arts Centre – multidisciplinārā mākslas centrā, kas darbojas kopš 20.gadsimta 40.gadiem un šobrīd ASV ir atzīts līderis auditorijas piesaistes procesos. Centra 2011. gada izrāžu programmā "Out There: New European Performance", kas ir pieteikta kā veltījums "nākotnei, ko iezīmē jaunā Eiropas teātra māksla", "Show Your Face!" ir viena no programmas izrādēm līdzās tādiem Eiropas festivālu mīluļiem kā franču režisors Filips Kens, britu/vācu kolektīvs "Gob Squad" un beļģu grupa "Berlin".

Viesizrādes Ņujorkā rīko slavenais "The Public Theater" Manhetenā, kurš ir ne tikai viens no ievērojamākajiem teātriem Ņujorkā, bet arī pilsētas atzītākā un apmeklētākā teātra festivāla "Under The Radar" rīkotājs. 7.starptautiskais festivāls "Under The Radar 2011", kura programmā tiks rādīta izrāde "Show Your Face!", notiks ar devīzi "Catch The Next Big Thing!" (Noķer nākamo slavenību!). Festivāla laikā norisināsies APAP (Association of Performing Arts Presenters) ikgadējā konference, kas ir lielākā un nozīmīgākā laikmetīgai skatuves mākslai veltītā konference Amerikā, nodrošinot mūsu izrādei izcilu publicitāti un ļoti prasīgu auditoriju.

"Show Your Face!" viesizrādes Čikāgā notiks Modernās Mākslas muzeja MCA (Museum of Contemporary Art) rīkotajā "Global Stage" programmā. MCA lielu uzmanību pievērš darbam ar dažādām auditorijas grupām un latviešu jaunie leļļu un objektu teātra mākslinieki šeit vadīs vairākas radošās darbnīcas un meistarklases. Turneja ASV noslēgsies ar piecām izrādēm Losandželosas mūsdienu mākslu centrā REDCAT, arhitektoniski ievērojamā celtnē - Volta Disneja Koncertzālē (Walt Disney Concert Hall) pašā pilsētas centrā. Līdzās viesizrādēm, latviešu mākslinieki piedalīsies darbnīcā par jaunajām teātra formām un vadīs mūsdienu leļļu teātra tehnikas meistarklases.

Izrāde "Show Your Face!", ko 2006. gadā kopīgi producēja Latvijas Jaunā teātra institūts un "Bunker" no Slovēnijas, apvieno latviešu objektu un leļļu teātra neatkarīgās apvienības "umka.lv" māksliniekus Andri Kalnozolu un Gintu Širmeli-Širmani, aktieri un režisoru Mārci Lāci, mūziķi un komponistu Uģi Vītiņu, kā arī slovēņu fiziskā teātra "Betontanc" aktierus un grupas "Silence" mūziķus. Izrādes režisors ir viens no atzītākajiem Slovēnijas četrdesmitgadnieku paaudzes režisoriem Matjažs Pograjcs.

"Show Your Face!" ir integrēta kustību un objektu teātra izrāde ar dzīvo mūziku, kas Latvijā tika nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā gada inovatīvākā izrāde, savukārt Slovēnijā pretendēja uz gada labākās izrādes godu un saņēma balvu par radošāko komandas darbu. Kopš pirmizrādes 2006.gada maijā Rīgā izrāde vairākkārt ir viesojusies Slovēnijā, piedalījusies festivālos Vācijā, Nīderlandē, Portugālē.

No 2010.gada 16.līdz 17.decembrim "Show Your Face!" gatavojoties ASV turnejai sniegs izrādes Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!