Foto: Publicitātes foto
Rīgas Kongresu namā šā gada 12. maijā viesosies Karaliskā Gruzijas nacionālā baleta dejotāji ar programmu "Gruzijas uguns", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Karaliskais Gruzijas nacionālais balets Gelas Pochišvili un Maijas Kiknadzes vadībā uz skatuves ir jau vairāk nekā 30 gadu. Dejotāju priekšnesumu redzējuši 40 miljonu cilvēku 80 pasaules valstīs.

Karaliskā Gruzijas nacionālā baleta dejotāji meklē un mācās autentiskas nacionālās dejas, rod jaunus horeogrāfiskus risinājumus, piedāvājot skatuves miniatūras, stāstus un veselus priekšnesumus, kas ilustrē gruzīnu tautas pagātni un tagadni.

Jaunā horeogrāfiskā programma "Gruzijas uguns" tiek pieteikta kā košs, krāsains un lirisks šovs, kas pieskaras Gruzijas kultūrai un apvieno gruzīnu dejas līdz milimetram precīzās kustības, stilu, eleganci un emocionalitāti. Programmā īpašs ir fakts, ka tās sagatavošanas laikā tika izmantota principiāli jauna pieeja – "Gruzijas uguns" nav atsevišķu deju izlase, bet gan vesela izrāde, kuru vieno kopīga ideja un sižeta līnija. Tas viss, mijiedarbojoties ar krāšņiem kostīmiem un grandiozām dekorācijām, piesaista skatītāja uzmanību un neļauj atraut acis no skatuves jau no priekškara atvēršanās brīža līdz pat mākslinieku pēdējam uznācienam.

Karaliskais Gruzijas nacionālais balets kopš 1990. gada viesojies Austrijā, Somijā, Šveicē, Zviedrijā, Grieķijā, Indijā, ASV, Spānijā, Ēģiptē, Francijā, Japānā, desmit reizes Itālijā, Anglijā, Jaunzēlandē, Austrālijā, Turcijā, Izraēlā un citās valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!