Foto: Publicitātes foto

Režisors Dmitrijs Petrenko, kurš šā gada sākumā Latvijas Leļļu teātra krievu trupā iestudēja Hansa Kristiana Andersena pazīstamo pasaku "Neglītais pīlēns", tagad to iestudējis arī latviešu trupā.

Latviešu valodā veidotā iestudējuma pirmizrāde Leļļu teātrī notiks Mazajā zālē 3.oktobrī plkst. 14, informēja teātra pārstāve Anda Dzenīte.

Krievu trupā veidotais iestudējums "Neglītais pīlēns" bija Petrenko debija šajā teātrī, kas novērtēta arī ar "Spēlmaņu nakts" nomināciju kategorijās "Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem" un "Gada režisors".

Leļļu teātra repertuārā bērnu literatūras klasika vienmēr ieņēmusi nozīmīgu vietu, tostarp arī tādi dāņu pasaku meistara Andersena darbi kā "Īkstīte", "Sniega karaliene" un "Meitene ar sērkociņiem".

1843.gadā publicētā literārā pasaka par mazo, vientuļo pīlēnu, kurš patiesībā nemaz nebija pīlēns, bet gan gulbis, ir daudzu paaudžu iemīļota lasāmviela. Tā tikusi adaptēta gan dažādos mūzikas žanros, gan animācijā, gan arī teātrī citviet pasaulē, taču Latvijas Leļļu teātrī Petrenko versija ir pirmā.

"Neglītais pīlēns" ir Petrenko, tēlnieces Lienes Mackus, Monpeljē arhitektūras skolas studenta Gata Grāvera un dramaturga Matīsa Gricmaņa kopdarbs. Iestudējumā piedalīsies aktieri Santa Didžus, Arnita Jaunzeme un Miķelis Žideļūns.

Petrenko teātra režijā debitēja 2011. gadā ar izrādi "Mākonis biksēs" neatkarīgajā teātrī "Dirty Deal Teatro".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!