Foto: Publicitātes foto
Latvijas Leļļu teātrī sestdien, 24. martā, plkst. 11:00 pirmizrādi piedzīvos lielo un mazo skatītāju nepacietīgi gaidītais iestudējums "Joka pēc alfabēts", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

"Kaut arī uz izrādi tiek gaidīti bērni no trīs gadu vecuma, kam latviešu alfabēta 33 burtiņu apgūšana ir šī brīža aktualitāte numur viens, garlaicīgi nebūs arī tiem, kam gadu daudzreiz vairāk... ," uzsver izrādes veidotāji.

Indras Sproģes asprātīgā grāmatiņa "Joka pēc alfabēts", pēc kuras motīviem tapusi izrāde, uzskatāma par savdabīgu fenomenu mūsdienu latviešu literatūrā. Jau tūlīt pēc izdošanas 2010. gada nogalē tā kļuva par vienu pirktākajām bērnu grāmatām, iekarojot visu paaudžu lasītāju sirdis. Ceļu uz grāmatas žilbinošo popularitāti spodrinājusi arī studijā "Rija" tapusī animācijas filmiņa, kurā skan Renāra Kaupera sacerētā dziesma. Izrādās, lai saistītu mazā lasītāja uzmanību, var iztikt bez zvaigžņu karu tipāžiem un sarežģītām kompjūtergrafikām: "Joka pēc alfabēts" pierāda, ka veiksmes stāsta pamatā var būt arī vienkāršība, sirds siltums un cilvēcība.

"Joka pēc" radušies alfabēta teikumi, draiskās ilustrācijas un mīļās pasaciņas par to, kāpēc ābols cepa bumbiera čības, kā ērglim veicās ar gliemežu ģimenes fotografēšanu, kā cits citam palīdzēja dažādi dzīvnieki un pat helikopters, nu pārtapuši sirsnīgā izrādē, kuru veidojusi Leļļu teātra galvenā režisore Vija Blūzma. Grāmatiņas tēlus lellēs pārvērtusi teātra galvenā māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, bet burtu rotaļas izspēlēs aktieri Anrijs Sirmais, Dace Vītola un Santa Didžus, uzburot visdažādākos tēlus, mazajiem pierādot, ka mācīties var būt arī viegli un jautri! Savukārt Renāra Kaupera dziesmiņu "Joka pēc alfabēts" ar autora laipnu atļauju un ieteikumu izrādes vajadzībām papildinājis un aranžējis komponists Valts Pūce.

Lai gan biļetes uz "Joka pēc alfabēts" pirmizrādi, kā arī visām pārējām marta un aprīļa repertuārā iekļautajām izrādēm ir pilnībā izpārdotas, respektējot skatītāju lielo interesi, Leļļu teātris 18. aprīlī plkst. 18:30 piedāvā "Joka pēc alfabēts" papildizrādi. Sākta biļešu tirdzniecība arī uz maija izrādēm. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē. Biļetes cena – 6 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!