Foto: F64

17.aprīlī savu 75. dzimšanas dienu svin Dailes teātra aktieris Leons Krivāns. Skatītājiem Krivāns ir pazīstams no vairāk nekā divdesmit kino un TV darbiem, kā arī vairākiem desmitiem skatuves iestudējumu. Pēdējā laikā aktieris pašmāju skatītājiem ir palicis īpaši iemīļots, atveidojot Miervalža lomu seriālā "UgunsGrēks".

Intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" Leons Krivāns atzīst, ka dzimšanas dienu svinēs mājās, vēl arī seriāla veidotāji esot sagādājuši pārsteigumu, taču "teātrim nav nekādas daļas gar aktieru jubilejām. Un paldies Dievam." Jubilārs stāsta, ka agrāk teātrim bija vajadzīgs aktieris, bet tagad aktierim teātris.

Aktieris secina, ka viņa vecumā galvenais ir veselība un nauda, par ko iegādāties zāles. "Skatītājs jau to nemana, jo aktieris nekad nav slims. Jo, kad viņš ir tēlā, viss pārējais izzūd. Ja arī kaut kas ir noticis, viņš to jūt tikai pēc izrādes. Tas jau nu ir pārbaudīts vairākas reizes," intervijā "Neatkarīgai Rīta Avīzei" stāsta Krivāns un atceras Nacionālā teātra aktrisi Helēnu Romanovu, kas pēc nospēlētas izrādes aizgājusi mūžībā. "Aktieris – tā jau nav profesija, tas drīzāk ir dzīvesveids. Skaists dzīvesveids," optimisma pilns atzīst jubilārs.

Atgādinām, ka šobrīd Dailes teātrī Leons Krivāns ir redzams Ērika Hānberga stāstu "Pirmā grēka līcis" skatuviskajā versijā, kuru iestudējis Kārlis Auškāps.

Portāla "Delfi" kolektīvs pievienojas sveicēju lokam un novēl Leonam Krivānam stipru veselību un radošus panākumus!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!