Foto: Evija Pintante

Augustā Liepājas pilsētvidē un koncertzālē "Lielais dzintars" turpinās "Liepājas mākslas forums", kura programmā vairākos seansos rādīs savdabīgo režisora Elmāra Seņkova izrādi-sarunu "Mii Mii paaudze", portālu "Delfi" informē foruma rīkotāji no koncertzāles "Lielais dzintars".

Iestudējumu varēs noskatīties “Lielā dzintara” Eksperimentālajā skatuvē no 10. līdz 12. augustam.
Interaktīvā izrāde-saruna pirmizrādi piedzīvoja pērn festivālā “Homo Novus”, kur guva atzinīgas kritiķu atsauksmes.

"Mii Mii paaudze" laikmetīgā teātra valodā stāsta par mūsdienu jauniešiem, ko dēvē par "zelta paaudzi". Mūsdienu pusaudžus teorētiķi saucot par "Es Es Es paaudzi" jeb "Me Me Me generation", un izrāde "Mii Mii paaudze" ir saruna ar pieciem reāliem vidusskolēniem, kas pieder šai paaudzei.

Izrādes laikā skatītājs tiekas aci pret aci ar katru no sarunā iesaistītajiem jauniešiem, kas veras no ekrāna – šim laikmetam tik piederīgās un iederīgās ierīces. Tie ir ieraksti, kuros fiksēti sešpadsmit, septiņpadsmit gadus vecu vidusskolēnu stāsti. Kādā intervijā režisors Elmārs Seņkovs stāsta, ka jaunieši pat nav intervēti, tā vietā viņiem dota iespēja septiņas minūtes runāt par visu, ko tie vēlas. Un skatītājs, mainot vietu pie ekrāniem, uzklausa visus piecus stāstus. Katram skatītājam ceļš no ekrāna pie ekrāna ir cits, līdz ar to arī stāstu dramaturģija veidojas citāda.

Latviešu režisors Elmārs Seņkovs studējis pedagoģiju un teātra režiju, ir viens no ražīgākajiem un saistošākajiem jaunās paaudzes režisoriem. Sācis karjeru neatkarīgajos teātros, Seņkovs ļoti ātri kļuva par regulāru Valmieras, Nacionālā un Rīgas Krievu teātra viesrežisoru. Seņkovam skatuve ir vieta, kur nepārtraukti izmēģināt jaunas idejas un formātus, ikreiz pārsteidzot ar negaidītu rezultātu.

Trīs dienu laikā kopumā tiks piedāvāti 15 seansi, uz kuriem ieejas kartes vairs nav pieejamas.

Kā iepriekš ziņots, “Liepājas mākslas forums” koncertzālē “Lielais dzintars” iezīmēs starpkultūru sinerģiju – tēlniecības un laikmetīgās mākslas izstādes, operas, blūza un džeza mūzikas žanrus, teātra performances, kā arī kino un klaviermūzikas vakarus. Forums tika atklāts 5. augustā un turpināsies līdz pat 13. augustam. Vairāk informācijas par “Liepājas mākslas forumu” – www.greatamber.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!