Foto: Justīne Grīnberga
Sestdien, 19. septembrī, Liepājas teātrī notiks līdz šim nebijis pasākums – literāri muzikāla ekspedīcija "Orbīta. Čaklais".

Kā "Delfi" informēja teātra pārstāve Zanda Borga, šajā vakarā vairākos seansos (pirmais paredzēts pulksten 17.00) ekspedīcijas apmeklētāji Liepājas teātra jaunā aktierkursa studentu vadībā varēs viesoties dažādās Liepājas teātra telpās, baudot literārus un muzikālus notikumus. Kā vēsta Borga, apmeklētāji varēs iekļūt arī tādās teātra telpās, kas ikdienā paliek apslēptas skatītāju acīm.

"Māra Čaklā dzeja ir skanējusi vairākās manās koncertprogrammās – gan caur dažādu komponistu komponētām dziesmām, gan kā dzejas lasījumi. Šī dzejas un mūzikas performance ir tapusi, izmantojot lielākoties viņa pēdējos sarakstītos dzejoļus, kas pirmo reizi tika nopublicēti 2014. gadā dzejas grāmatā "Stikla saksofonists". Šo dzejoļu iniciēts ir arī muzikālais materiāls, ko radījuši mūziķi Roberts Dinters un Valdis Skarevičs. Izmantojot novatoriski skaniskus paņēmienus, viņi ir radījuši īpašu mūziku, kura, līdzdarbojoties Liepājas teātra gaismu un video māksliniekam Dainaram Albužim, ir kā audiovizuālā scenogrāfija Māra Čaklā dzejai. Taču tā būs tikai neliela daļa no visa, ko dzirdēsiet teātra ekspedīcijas laikā," par ieceri saka pasākuma idejas autore un dalībniece Karīna Tatarinova.

"Pavasarī Liepājas Radio teātrī ierakstījām raidījumu ar Andra Kupriša un Sergeja Timofejeva (tekstgrupa "Orbīta") stāstiem topošo aktieru izpildījumā. Arī tos ekspedīcijas laikā būs iespējams noklausīties, tāpēc izvēlēts nosaukums – "Orbīta. Čaklais". Sākotnēji šo pasākumu bijām iecerējuši "Muzeju naktī", bet notika tas, kas notika, un pasākums pārcēlās uz šo brīdi. Tā kā septembra vidū visā Latvijā notiek Dzejas dienas, laiks šādai ekspedīcijai liekas ļoti piemērots," viņa papildina.

Lai regulētu skatītāju plūsmu, ieejas biļešu skaits uz katru seansu ir ierobežots. Biļetes iespējams iegādāties teātrī un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!