Foto: Publicitātes foto
Liepājas teātrī 5. aprīlī pirmizrādi piedzīvos krievu rakstnieka Leonīda Andrejeva melodrāma "Sods un noziegums" (luga "Katrīna Ivanovna"), ko veido režisors Dž.Dž.Džilindžers, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Luga "Katrīna Ivanovna" sarakstīta 1912. gadā. Režisora interpretācijā iestudējumam dots nosaukums "Sods un noziegums", kas pirmkārt veido alūziju ar Dostojevska darbu "Noziegums un sods", kā arī atbilst lugas būtībai – galvenā varone Katrīna tiek sodīta vēl pirms nozieguma izdarīšanas, līdz patiešām sāk darīt lietas, kurās vīrs viņu vainojis.

Lugas centrā ir kaislību un pretrunu mocīta sieviete, kas izmanto savu varu pār vīriešiem, līdz galu galā netiek galā pati ar sevi. Tā būs melodrāma par mīlestību un nodevību, par iedomām, bailēm un šaubām, kas dzīvo cilvēkā un ārda dvēseles mieru un harmoniju.

Lomās: Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Anda Albuže, Mārtiņš Kalita, Signe Ruicēna, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis un Gatis Maliks

Iestudējumam scenogrāfiju veido Varis Siliņš, kostīmus – Ilze Vītoliņa, horeogrāfiju – Inga Krasovska, bet gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis.

Rakstnieka Leonīda Andrejeva daiļrade Latvijā pazīstama visai maz. Dzimis 1871. gadā, studējis jurisprudenci, rakstījis stāstus, kuri nevienu īpaši neinteresēja, līdz viņš iepazinās ar Maksimu Gorkiju, kurš jauno puisi iedrošināja pilnībā pievērsties rakstniecībai. Tieši šī iepazīšanās pārvērta Andrejeva dzīvi – viņš uzlūkojams par vienu no talantīgākajiem Sudraba laikmeta rakstniekiem Krievijā.

Izrāde būs otrais režisora DžDž Džilindžera iestudējums Liepājas teātrī šajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!