Liepājas teātrī, piektdien, 19. oktobrī pirmizrādi piedzīvos muzikāls iestudējums bērniem ”Pelrušķīte”, ko veidojis aktieris un režisors Leons Leščinskis, portālu ”Delfi” informē teātra literārā padomniece Zanda Borga.


Iestudējums veidots, par pamatu ņemot Jevgeņija Švarca kinoscenāriju.

"”Pelnrušķīte”. Sena pasaka, kas piedzima pirms daudziem, daudziem gadu simtiem, kopš tā laika dzīvo kopā ar mums, un katrs to stāsta, kā nu viņam sanāk," tā par materiālu teicis tā autors Jevgēņijs Švarcs. Līdzīgi par iestudējumu saka arī režisors: "Šis ir stāsts par to, ka ja mēs ļoti, ļoti kaut ko gribam, tad tas pie mums arī atnāk. Daudzus ir interesējusi ideja, kā no dziļas aizas tikt līdz virsotnei (pirmkārt savās jūtās), tāpēc šim materiālam ir veidotas daudzas interpretācijas".

Izrāde stāstīs par čaklo un labsirdīgo Pelnrušķīti, viņas untumainajām māsām Annu un Mariannu, labo Feju, kura palīdzēs Pelnrušķītei un, protams, Princi. Tā liks atcerēties, ka viss ir gluži vienkārši - labs ir labs, un slikts ir slikts. Un ka dvēseles brīnumainākās īpašības ir uzticība, cēlums un spēja mīlēt. Jo šīm brīnumainajām jūtām nekad, nekad nepienāks beigas.

Pelnrušķītes lomā - Laura Jeruma; pārējās lomās - Edgars Ozoliņš, Sigita Jevgļevska, Kaspars Gods, Anete Berķe, Ilze Jura, Marģers Eglinskis, Anda Albuže, Gatis Maliks, Pēteris Lapiņš, Ivars Krastiņš un Ģirts Lukevics.

Izrādes scenogrāfiju radījis mākslinieks Ivars Noviks, kostīmus - Zigrīda Atāle, deju soļus aktieriem palīdzēja apgūt horeogrāfe Santa Grīnfelde, bet dziesmu tekstus sacerējis Ēriks Vilsons.

Izrādi iespējams noskatīties arī 21.oktobrī un 23.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!