Foto: Publicitātes foto

Jau vairāk nekā mēnesi teātrī notiek darbs pie sezonas atklāšanas iestudējuma "Piafa", kas pirmizrādi piedzīvos 13. septembrī. Muzikālais dzīvesstāsts, kas ir arī jaunās režisores Lauras Grozas-Ķiberes debijas darbs Liepājā, top pēc Pemas Džemsas lugas ar tādu pašu nosaukuma.


Laura Groza-Ķibere iestudējusi vairākus iestudējumus Dailes teātrī, piemēram, O. Vailda "Salome", Kļima "Mēdeja. Teātris", E.Šefera "Trillers", G. Montero "Es – Frīda Kalo", N. Ikstenas "Regīna" un citus. Iestudēt lugu "Piafa" Liepājas teātrī viņu iedvesmojusi aktrise Agnese Jēkabsone, kura jauniestudējumā atveidos galveno lomu – franču kultūras un mūzikas ikonu, izcilo dziedātāju Edīti Piafu.

"Ikvienam režisoram ir pazīstama sajūta, kad aktieris iedvesmo vai raisa asociāciju ar kādu literatūras varoni vai vēsturisku tēlu tik spēcīgi, ka nav iespējams pretoties vēlmei to iedzīvināt uz skatuves. Viņas dēļ izvēlējos šo sarežģīto materiālu, jo ne tik bieži gadās piedzīvot tik spēcīgu aktiera un atveidotā tēla līdzību gan skaniski, gan vizuāli. Šis ir tas gadījums, kad viņai tiks dota iespēja apvienot abus šos savus talantus, lai skatītāju vadītu 30. gadu Parīzē un Edītes Piafas dzīves traģēdijā," par darba un aktrises izvēli stāsta jaunā režisore.

Izrādē tiks izsekots Edītes Piafas dzīves un karjeras ceļam, attēlots gan viņas slavas uzplaukums, gan noriets, kā arī personiskās dzīves traģēdija. Šī izrāde taps kā veltījums māksliniecei, jo tieši šogad aprit 50 gadi, kopš viņas aiziešanas mūžībā.

Iestudējumā piedalīsies arī Everita Pjata, Ilze Būde, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Mārtiņš Kalita, Viktors Ellers, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš un Normunds Kalniņš. Savukārt Kārlis Auzāns veidojis iestudējuma muzikālo noformējumu, Mārtiņš Vilkārs - scenogrāfiju , bet par horeogrāfiju atbild Liene Grava. Radošajā procesā iesaistītas arī franču valodas speciāliste Inga Bliska un vokālā pedagoģe Ieva Dreimane, kuras palīdz A. Jēkabsonei apgūt franču valodas izrunu, kā arī E. Piafas savdabīgo dziedāšanas stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!