Foto: Ziedonis Safranovs. Skats no izrādes "Mizantrops"

Martā Liepājas teātris dosies viesizrādēs uz Rīgu, piedāvājot skatītājiem iestudējumus "Zilā istaba" un "Mizantrops", kas abi tikuši nominēti "Spēlmaņu nakts" balvai divās kategorijās, portālu "Delfi" informē Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.

20. martā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tiks rādīta režisora Regnāra Vaivara iestudētā izrāde "Zilā istaba". Vēršam uzmanību, ka izrāde tiek spēlēta latviešu valodā.

Tas ir stāsts par desmit pāriem desmit negaidītās situācijas. Students un precēta sieviete, precēta sieviete un deputāts, deputāts un modele… un tā tālāk. Desmit stāsti par mīlestību, seksu un jaunu dzīvi, kurā ik reizi satiekas iepriekšējā stāsta varonis ar nākamo, lai atkal ļautos attiecību sarežģītajiem līkločiem.

Izrādē piedalās aktieri – Inese Kučinska (nominācija "Gada aktrise otrā plāna lomā), Agnese Jēkabsone, Gatis Maliks, Leons Leščinskis, kas katrs atveido vairākas lomas. Meitenītes lomā – Beatrise Eglinska.

Foto: Ziedonis Safranovs. Skats no izrādes "Zilā istaba"

"Var redzēt, ka aktieriem patīk izrādē spēlēt. Lomu virtenes ļauj izstaipīt profesionālo muskulatūru, un aizraujas gan mākslinieki, gan skatītāji zālē," pēc izrādes noskatīšanās rakstīja Zane Radzobe.

Savukārt 21. martā Dailes teātrī varēs noskatīties Viestura Meikšāna komēdiju par godīgumu "Mizantrops" ar Gati Maliku titullomā. Lugu "Mizantrops" 1666. gadā sarakstījis viens no izcilākajiem un nozīmīgākajiem komēdiju autoriem pasaules literatūrā Moljērs, Viesturs Meikšāns gan izvēlējies šīs lugas jaunāku skatuves versiju, kuru radījis britu dramaturgs Martins Krimps, pārnesot lugas darbību uz mūsdienām.

Moljēra intrigas, situāciju neprognozējamība, cilvēciskas kaislības… Un tam pāri mūžīgs jautājums par to, vai cilvēka godīgums pret sevi ir jāstāda augstāk par cieņu pret citiem cilvēkiem. Izrāde par cilvēku, kurš lido ļoti augstos ideālu mākoņos, kurš izaicina sabiedrību ar savu godīgumu, atklātību, sakot visu, ko par viņiem domā. Nežēlīga atklātība, radikāls godīgums pret sevi. Bet par kādu cenu? Teātris iesaka izrādi skatītājiem no 14 gadu vecuma.

""Mizantropa" aktieru ansambļa lielākā daļa ar Viesturu Meikšānu sadarbojas jau otro reizi, un nepārprotami redzams, ka režisors ar aktieriem runā vienā valodā," rakstījusi Līga Ulberte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!