Foto: Publicitātes foto
Šajās dienās Rīgā ieradusies pasaulslavenā Sanktpēterburgas Marijas teātra primabalerīna Uļjana Lopatkina, lai kopā ar LNO vadošo baleta solistu Raimondu Martinovu sagatavotos Galā koncertiem Krievijā, portālu "Delfi" informē LNO pārstāvji.

Latvijas Nacionālās operas telpās pašlaik notiek intensīvs kopīgs darbs pie koncerta sagatavošanas. Gala koncerta programmā iekļautas deju kompozīcijas "Pavlova un Čiketī" (Džons Noimaijers), "Kādas biogrāfijas fragmenti" (Vladimirs Vasiļjevs) un "Grand pas de deux" (Kristiāns Špuks). Abi mākslinieki jau iepriekš ir kopā uzstājušies Maskavā un citās Krievijas pilsētās, un viņu līdzšinējā sadarbība ir tikusi augsti novērtēta gan no skatītāju, gan arī pašu baletmeistaru puses.

Uļjanas Lopatkinas Galā koncertā Krievijā, līdztekus citām baleta zvaigznēm, piedalīsies arī Latvijas Nacionālās baleta vadošie solisti Elza Leimane-Martinova un Artūrs Sokolovs.

Uļjana Lopatkina ir Sanktpēterburgas Marijas teātra vadošā primabalerīna, Krievijas tautas māksliniece, daudzu prēmiju ieguvēja, tai skaitā - "Zelta Maska", "Vaganova-Prix", "Benois de la Danse", "Golden Sofit", "Evening Standart" u.c., kura vairākkārtīgi ir uzstājusies arī Latvijas publikai – gan starptautiskā festivāla "Baleta zvaigznes Jūrmalā" ietvaros, kas 2007.gadā norisinājās Dzintaru koncertzālē, gan arī 2010.gadā Latvijas Nacionālajā operā izrādē "Grand Ballet Gala".

Laikraksts "The New York Sun" baleta dīvas cildenā, minimālistiskā stila dēļ Uļjanu Lopatkinu nodēvējis par klasiskā baleta Katrīnu Denēvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!