Foto: Publicitātes foto

Ventspils teātra nams "Jūras vārti" jauno sezonu uzsāks ar Latvijas Nacionālās operas baleta trupas asprātīgo un dzīvespriecīgo baleta "Gaišais strauts" izrādi 9. septembrī plkst.16:00, portālu "Delfi" informē "Jūras vārtu" pārstāvji.

Dmitrija Šostakoviča baleta iestudējumā galvenajās lomās dejos Jūlija Gurviča un Sergejs Neikšins.

Alekseja Ratmanska iestudējums ir par padomju kolhoza idilli. Tas ir smalks humora meistardarbs, kas būvēts ar snaipera cienīgu režisora precizitāti. Slaucējas un traktoristi, mākslinieku brigāde, kvalitātes inspektori un vasarnieki, pārģērbšanās, pārpratumi, iemīlēšanās, greizsirdība un atkal iemīlēšanās, ražas svētki, kolhoza ļaužu valši, Kubaņas kazaku dejas un dārzeņu maršs - tas viss notiek diennakts laikā pagājušā gadsimta 30.gadu kolhozā "Gaišais strauts" kaut kur Krievijas vidienē.

Aleksejs Ratmanskis asprātīgā baleta reanimāciju veica Lielajā teātrī, izceļot saulītē vadoņa Staļina laikā aizliegto un publiski nopelto darbu.

Diriģents: Normunds Šnē, horeogrāfs: Aleksejs Ratmanskis, scenogrāfi: Jevgeņijs Monahovs, Iļja Utkins, kostīmu māksliniece: Jeļena Markovska.

Biļešu cenas no 6 līdz 9 latiem. Biļetes nopērkamas visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!