Foto: F64
Latvijas Teātra darbinieku savienību (LTDS) arī turpmāk vadīs Nacionālā teātra aktrise Daiga Šiliņa – Gaismiņa. Viņa atkārtoti ievēlēta par organizācijas priekšsēdētāju LTDS IX kongresā, kas notika 16. aprīlī Dailes teātrī.

Biedrības valde ievēlēti: Jānus Johansons, Ieva Pļavniece, Maija Svarinska, Vilis Daudziņš, Jānis Dreiblats, Sarma Rozenberga, Lolita Cauka, Andrejs Možeiko un Evita Sniedze.

Kongresā piedalījās pārstāvji no visiem valsts un pašvaldību teātriem, kā arī teātra jomā strādājošajiem. Kongresu vadīja LTDS valdes pārstāvji: Valmieras Drāmas teātra aktieris, Latvijas Profesionālo aktieru apvienības priekšsēdētājs Jānus Johansons un Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš.

Kongresā tika izstrādāta arī rezolūcija, kuras saturs plašākai sabiedrībai tiks darīts zināms tuvāko dienu laikā.

Kongresa darba kārtībā bija LTDS priekšsēdētājas Daigas Šiliņas – Gaismiņas atskaite par Biedrības darbību laika posmā no 2009. – 2012. gadam, kā arī revīzijas komisijas ziņojums par Biedrības finanšu situāciju pārskata periodā. Pēdējo trīs gadu darbības pārskatu prezentēja arī Latvijas Profesionālo aktieru apvienības Valdes priekšēdētājs Jānus Johansons, bet Vilis Daudziņš klātesošos informēja, kā veicies Latvijas radošo personību atbalsta fondam no tā dibināšanas brīža 2008. gadā līdz šodienai.

LTDS ar saviem vairāk kā 700 biedriem ir nopietns Latvijas Radošo savienību padomes (LRSP) biedrs, tāpēc kongresā daudz tika runāts par Teātra nozares aizstāvību kultūrpolitikas veidošanas procesos. LRSP priekšsēdētāja Ieva Struka prezentēja pārskatu par padomes darbību pēdējo trīs gadu laikā un kopā ar Daigu Šiliņu skaidroja LRSP kā Valdības sociālā partnera lomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!