Foto: Publicitātes foto

Marijas teātris sniegs savu ieguldījumu Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā, 17. jūlijā uz Latvijas Nacionālās operas skatuves izrādot ar Rodiona Ščedrina izrādi "Apburtais ceļinieks". Izrādi diriģēs Valērijs Gergijevs, vēsta pasākuma rīkotāji.

Ivana Fļagina – liela grēcinieka un cietēja, bēguļojoša dzimtcilvēka un virsnieka statusu nopelnījuša varoņa, nepārspējama zirgu pazinēja un paklausīga Valāmas klostera mūka – dzīves stāsts kļuvis par ideālu pamatu operai, jo operā, pēc komponista vārdiem, "izjūtu temperatūrai jābūt mazliet augstākai par normu, ne 36,6, bet 39,5 vai pat visiem 40 grādiem".

"Izrādes muzikālais vijums ir tik pat smalks, asprātīgs, izteiksmīgs un piepildīts ar neskaitāmiem noskaņas toņiem, kā Nikolaja Ļeskova teksts, pēc kā komponists veidojis savu darbu.

"Katrs Ļeskova vārds man ir zelts," saka Ščedrins. "Es domāju, ka viņš ir tāds rakstnieks, līdz kuram jāizaug. Kad mēs redzam, kas mums tagad dzīvē notiek – tas pats Ļeskovs, tas pats, par ko rakstījis Ļeskovs".

Projektu atbalsta nodibinājums "Rīga 2014", Rīgas dome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Kultūras ministrija, Krievijas Kultūras ministrija un kompānija "Uralhim", vēsta pasākuma rīkotāji.

Biļetes uz izrādi "Apburtais ceļinieks" jau pieejamas Latvijas Nacionālās operas un "Biļešu paradīze" tīkla kasēs. Biļešu cena no 40 līdz 150 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!