Foto: LETA

Divas dienas Rīgā skatītājiem būs iespēja redzēt Antona Čehova vārdā nosauktā Maskavas Akadēmiskā dailes teātra "Ķiršu dārzs" izrādi, kuru režisors Ādolfs Šapiro iestudējis 2004. gadā.

Režisors pirmdien, 26. oktobrī, žurnālistiem minēja, ka izrādē, kas iestudēta pirms 11 gadiem, izdevies sapulcināt lielisku komandu. Pats viņš ir ļoti apmierināts ar šo iestudējumu. Izrādē kopā ar jaunajiem aktieriem spēlē jau aktiermeistarībā pieredzējuši aktieri.

Šapiro skaidroja, ka pret visiem aktieriem, neatkarīgi no tā, vai viņi ir pieredzes bagāti vai jaunie aktieri, viņš izturas vienādi, jo teātrī valda tikai viena valoda "teātru valoda".

"Ķiršu dārzs" ir populāra Antona Čehova luga. Uz Rīgu atvestajās viesizrādēs skatītājiem būs iespēja tikties ar Renātu Ļitvinovu, Janu Seksti, Andreju Smoļakovu, Sergeju Dreidenu, Nikolaju Čindjaikinu, Jevdokiju Germanovu un citiem.

Šajā iestudējumā Šapiro iztēlojies, kur leģendārās lugas varoņi varētu dzīvot pašlaik, kad no viņu ķiršu dārza vairs itin nekas nav palicis pāri. Viņa režijā tapis vizuāli niansēts, saturiski dziļš un vienlaikus liegs iestudējums. Mākslinieks Dāvids Borovskis izrādei uz skatuves sagatavojis tādu pasauli, kas sniedz atbildes Šapiro, proti lugas varoņi var dzīvot tikai uz skatuves.

Maskavas Akadēmiskā dailes teātra "Ķiršu dārzs" viesizrādes Dailes teātrī būs skatāmas pirmdien, 26. oktobrī, un otrdien, 27. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!