Foto: DELFI

Maskavas Lielais teātris atcēlis pasaules pirmizrādi baletam "Nurejevs", kas bija paredzēta 11. jūlijā. Tas noticis vien mēnesi pēc tam, kad tā režisors Kirils Serebreņņikovs tika nopratināts krimināllietas ietvaros par līdzekļu piesavināšanos, kas bija piešķirti izrādes iestudēšanai Gogoļa centrā, Maskavā.

Ilgi gaidītā baleta pirmizrāde par vienu no pirmajiem māksliniekiem, kas pameta Padomju savienību, proti, dejotāju Rūdolfu Nurejevu, bija paredzēta 11. jūlijā, taču 8. jūlija vakarā teātra mājaslapā tika publicēta informācija, ka tā ir atcelta.

Sīkāku skaidrojumu pirmizrādes atcelšanai teātris nesniedz, vien atklāj, ka 10. jūlijā sniegs publisku paziņojumu, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

Serebreņņikovs apgalvo, ka tas bijis teātra lēmums, taču atcelšanas iemeslus komentēt atsakās, ziņo Krievijas mediji.

Maijā Krievijas varasiestādes pārmeklēja Gogoļa centru un Serebreņņikova dzīvesvietu, kā arī nopratināja režisoru kā liecinieku kriminālizmeklēšanā par iespējamo valsts līdzekļu izšķērdēšanu.

Nurejevs no 1958. līdz 1961. gadam bija Sanktpēterburgas Kirova teātra (šobrīd Marijas teātris) galvenais dejotājs. Viesizrāžu laikā Parīzē 1961. gadā viņš lūdza Francijai politisko patvērumu, kuru arī saņēma un Padomju savienībā vairs neatgriezās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!