Foto: Publicitātes foto
Maskavas teātri saņēmuši rīkojumu atcelt visas valsti pametušā režisora Dmitrija Krimova izrādes, vēsta Krievijas žurnāls "Teatr". Četri teātri jau veikuši korekcijas repertuārā, atceļot režisora izrādes.

Tie ir Puškina teātris, Pjotra Fomenko meistardarbnīca, Mūsdienu lugas skola un Dramatiskās mākslas skola.

Tiesa gan, tā dēvētajos federālajos teātros izrādes nav atceltas. Tā Čehova Maskavas Dailes teātrī un Nāciju teātrī iestudējumi joprojām ir repertuārā, un uz tiem var nopirkt biļetes.

Žurnāls "Teatr" pieļauj, ka rīkojumu atcelt Krimova izrādes devis Maskavas Kultūras departaments.

Pazīstamais režisors Krieviju pameta 25. februārī darba dēļ, bet valstī tā arī nav atgriezies.

Jau ziņots, ka viņš Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) iestudēs izrādi "Balsis no kora" ar aktrisi Čulpanu Hamatovu, kas arī pametusi Krieviju. Šo iestudējumu plānots izrādīt jau pārbūvētajā JRT ēkā Lāčplēša iela 2023. gada pavasarī.

Kā iepriekš paudis JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, attiecībā uz sadarbību ar māksliniekiem no Krievijas viņam ir divi kritēriji – viņiem ir jābūt savas jomas izciliem profesionāļiem un "jāsauc lietas īstajos vārdos", ar to domājot publisku un konkrētu Krievijas agresijas Ukrainā nosodīšanu, nevis laipošanu ar vispārīgām frāzēm. Viņš Krimovu dēvē par pašu izcilāko mūsdienu krievu režisoru, kurš jau īsi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pauda savu nostāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!