Foto: Publicitātes foto
Šā gada februārī ar viesizrādēm Latvijā ieradīsies Maskavas "Teātris Dienvidrietumos", Rīgā un Daugavpilī piedāvājot noskatīties iestudējumu "Meistars un Margarita", kura pamatā ir tāda paša nosaukuma Mihaila Bulgakova romāns.

Izrādes notiks 2. februārī pulksten 18.30 VEF kultūras pilī, Rīgā un 3. februārī pulksten 18.00 Daugavpils teātrī.

"Šajā iestudējumā noslēpumainā Bulgakova pasaule un romāna atmosfēra atainota neierastā veidā. Sinerģija, ko veido talantīga aktierspēle, muzikāli un gaismas efekti, kā arī konceptuāla scenogrāfija, dāvā skatītājiem iespēju ne tikai būt teātrī, bet arī piedalīties "izrādē – sapnī"," raksta viesizrāžu rīkotāji.

Runājot par šo iestudējumu, īpaši tiek izceltas "Teātra Dienvidrietumos" dekorācijas. Šī iestudējuma scenogrāfija vienmēr pārsteidz ar savu vienkāršību un vienlaicīgo jēdzienisko piesātinātību – smalki gaismas raksti, gigantiskas metāliskas plāksnes – gongi un spoguļi – ir vienīgie "Meistara un Margaritas" skatuves elementi. Kā vēsta teātra pārstāvji, tie palīdz skatītājiem aizrauties ar Bulgakova fantasmagoriju, vispirms nokļūstot divdesmito gadu Maskavā, bet pēc tam – Hēroda pilī. "Pateicoties šim "minimālisma maksimālajam izteiksmīgumam", skatītāju fantāzija pati izveido nepieciešamo ainu, tādējādi pilnībā sagraujot izrādes "ceturto sienu"."

"Iestudējuma panākumu pamatā ir "Teātra Dienvidrietumos" īpašais stils un rokraksts – mūsu izteiksmīgā valoda atšķiras no tā, ko izmanto man zināmie teātri. Un režisors Beļakovičs vienmēr "zīmē" tēlus uz skatuves tieši tā – lakoniski, taču visaptveroši. Un, protams, tēli. Manuprāt, visspilgtākais ir Volands. Esmu dzirdējis atsauksmes no kritiķiem un viņi visi vienbalsīgi atzīst, ka tieši tādu šo varoni arī bija iedomājušies, lasot romānu. Taču pārsteidzoši, tēls katram ir savs. Velns katram ir savs!" saka "Teātra Dienvidrietumos" mākslinieciskais vadītājs, KF nopelniem bagātais mākslinieks, aktieris un režisors Oļegs Leušins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!