Foto: Publicitātes foto

Rīgas Krievu teātrī 1. oktobrī pirmizrādi piedzīvos Eiripīda traģēdijas "Mēdeja" iestudējums ar Jauna Rīgas teātra (JRT) aktrisi Gunu Zariņu titullomā. Izrādi iestudē režisors Vladislavs Nastavševs.

Šis iestudējums top mecenātu Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā "Tête-à-tête". Šī būs režisora un galvenās lomas atveidotājas debija uz Rīgas Krievu teātra skatuves.

Lomās arī Rīgas Krievu teātra aktieri Mihails Troiniks, Igors Čerņavskis un Maksims Busels.

Atgādinām, ka Eiripīda "Mēdeju" ar Gunu Zariņu Vladislavs Nastavševs iestudēja Maskavā, Kirila Serebreņņikova Gogoļa centrā 2013. gadā, bet jau 2014. gada martā, latviešu aktrise, protestējot pret Krievijas karaspēka ievešanu Ukrainā un iejaukšanos neatkarīgas valsts iekšējās lietās, atteicās braukt uz Maskavu un piedalīties izrādēs. Publisko vēstuli, kurā viņa skaidroja savu nostāju, Zariņa noslēdza ar lugas citātu – "Mūzas klusē. Uz tikšanos pēc kara!"

2014. gada septembrī, uzsākot teātra sezonu, Gogoļa centra iestudējumu varēja noskatīties Rīgā, Latvijas Nacionālajā teātrī.

Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā "Tête-à-tête" Rīgas Krievu teātrī top izrāde "Mīlēt" (pēc Viktorijas Tokarevas stāstu motīviem). Pirmizrāde plānota 22. oktobrī. Iestudējumu veido režisore Alla Sigalova, scenogrāfs Nikolajs Simonovs un kostīmu mākslinieks Aleksandrs Vasiļjevs. Izrādē piedalīsies aktrise Ieva Segliņa (Dailes teātris), kā arī Rīgas Krievu teātra aktieri Natālija Živeca, Jevgēņijs Čerkess, Jeļena Sigova, Maksims Busels u.c.

Tāpat ar abu mecenātu atbalstu turpināsies Latvijas Televīzijas raidījumu un teātra izrāžu cikls "Teātris.zip", kurā varēs noskatīties Jaunā Rīgas teātra izrādes – "Oņegins. Komentāri" (režisors Alvis Hermanis) un Tenesija Viljamsa lugas "Ilgu tramvajs" iestudējumu (režisore Inese Mičule).

Vairāk par programmu – www.TaT.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!