Foto: F64
Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS sadarbībā ar režisori Kristu Burāni šobrīd veido dokumentālu izrādi "Robežas". Tās tapšanai izrādes veidotāji aicina ar saviem stāstiem dalīties Rīgas Purvciema leģendārā māju kompleksa "Ķīnas mūra" jeb Dzelzavas ielas namu Nr. 23, 25, 35, 37 un 39 iedzīvotājus, liecina informācija fonda DOTS mājaslapā.

"Mūs interesē sarunas un stāsti par notikumiem, kas mainījuši attieksmi pret sevi, sev tuviem vai svešiem cilvēkiem, pilsētu, valsti, dzīvi. Tie var būt saistīti ar darbu, profesiju, bērnību, dzīves vietu, nejaušībām vai apzināti mērķtiecīgām darbībām, dabu, dzīvniekiem, mākslu, politiku, reliģiju – visu, kas ir cilvēka dzīves sastāvdaļa," teikts aicinājumā.

Purvciems un "Ķīnas mūris" izvēlēts, jo ir viens no blīvāk apdzīvotajiem Rīgas rajoniem, kurā dominē daudzstāvu māju apbūve, kurām raksturīga to iedzīvotāju savstarpējā anonimitāte.

"Izrādi vēlos veidot Purvciemā, kurā pati esmu pavadījusi savas dzīves pirmos 18 gadus, tā arī nekad neuzzinot kā sauc manus kaimiņus ne tikai kāpņu telpā, bet pat kāpņu laukumiņā. Zvans pie bērnības dzīvokļa durvīm un iespējamā saruna ar cilvēkiem, kas tur šobrīd dzīvo, būs pirmais solis, lai atgrieztos bērnības pagalmos un sāktu atmiņu arheoloģiju, meklējot tos robežnotikums, kas ir noteikuši manu tālāko dzīvi, " stāsta Krista Burāne.

Izrādes koncepts pirmo reizi tika īstenots Sarunu festivālā "Lampa 2016" Cēsīs ar tādu pašu nosaukumu, kā dalībniekus iesaistot Cēsu iedzīvotājus. Skatītāji un dalībnieki šo pieredzi raksturoja kā unikālu un ļoti emocionālu.

Izrādes veidotāji aicina atsaukties "Ķīnas mūra" iemītniekus, kuri vēlas palīdzēt tapt izrādei ar savu stāstu, sazinoties ar izrādes producenti Leldi Prūsi, rakstot uz lelde.pruse@fondsdots.lv vai zvanot 26466509.

Iestudējuma pirmizrāde plānota šā gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!