Foto: Publicitātes foto
Liepājas teātrī izmantotā radio frekvence 1.jūlijā nonāks mobilo operatoru lietošanā, dodot iespēju ievērojami palielināt mobilā interneta ātrumu valstī, taču frekvenču lietotāju maiņa apdraud teātra nākamās sezonas pilnvērtīgu norisi, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

"Sezona jau ir saplānota, bet neesmu pārliecināts, vai tā varēs pilnvērtīgi notikt, jo pusē no 20 repertuāra izrādēm tiek izmantoti radio mikrofoni, taču to frekvence jūlijā nonāks mobilo operatoru lietošanā. Tas nozīmē, ka teātrim jāmaina gan aparatūra, gan arī frekvences," sacīja Laukšteins, norādot, ka kopējās izmaksas sasniedz 70 000 eiro.

Laukšteins stāsta, ka ir vērsies Kultūras ministrijā (KM) un Liepājas domē ar lūgumu piešķirt finansējumu aparatūras nomaiņai, tomēr patlaban risinājuma šai problēmai neesot.

"Zinu, ka KM pakļautās koncertorganizācijas un teātri saņems finansējumu šim mērķim, taču mums tas tika atteikts," sacīja Laukšteins.

Viņš arī norāda, ka attiecīgo frekvenču lietošanas tiesības mobilajiem operatoriem Ekonomikas ministrija piešķīrusi jau 2013.gadā, taču KM informāciju, ka no 1.jūlija nebūs iespējams lietot līdzšinējās frekvences, Liepājas teātrim nosūtījusi vien šī gada janvārī.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!