Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 24. augustā, mūžībā aizgājis Liepājas teātra aktieris Jānis Lagzdiņš, portālu "Delfi" informēja Liepājas teātra pārstāvji.

1938. gadā dzimušais Lagzdiņš strādāja Liepājas teātrī no 1971. gada, pirms tam gandrīz 10 gadus viņš pavadījis uz Dailes teātra skatuves.

Izvadīšana no Ziemeļu kapu kapličas notiks  27. augustā pulksten 15, apbedīšana Liepājas Vecajos kapos ap pulksten 15.30.

"Katrs aktieri atcerēsies savādāku - kā mīlētāju Edgaru (Rūdolfa Blaumaņa "Ugunī"), kaislību plosīto donu Gomesu de Silvu (Viktora Igo "Kastīliešu godā") vai Klaudiju (Viljama Šekspīra "Hamletā"). Kādam atmiņā paliks viņa ar tautisko humora izjūtu spēlētās raksturlomas - Mazbērzu tēvs (Rūdolfa Blaumaņa "Trīnes grēkos"), Lazdiņu tēvs (Jāņa Jaunsudrabiņa "Jo pliks, jo traks") vai Vecais Silenieks (Jēkaba Janševska "Precību viesulī").

Nozīmīgas bijušas arī vienas no pēdējām aktiera lomām teātrī - Ernests Migla (Rūdolfa Blaumaņa "Salna pavasarī"), kā arī Tēvs un Karalis (Raiņa/Jāņa Petera "Stikla kalnā")," teikts teātra paziņojumā.

Visprecīzāk Jāni Lagzdiņu raksturojis teātra zinātnieks Gunārs Treimanis: "Jebkurā lomā jūtama Jāņa Lagzdiņa nopietnā attieksme pret režijas nodomiem, autora savdabību, ieinteresētību izrādes uzbūvē, apvienojot ar individuālo, kas piemīt šim solīdajam aktierim. Viņš necenšas kaut ko mākslīgi sarežģīt. Viņa tēlu atbildes ir vienkāršas, patiesas, skaidras, atrodot tos pareizos vārdus, lai viņu labāk saprastu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!