No 16. līdz 19. augustam Dailes teātrī būs iespējams noskatīties šīs sezonas lielāko un grandiozāko iestudējumu – Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūziklu "Pūt, vējiņi!", kurš tapis pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem, un kuru Liepājā iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers, portālu "Delfi" informē Liepājas teātrī.

Dailes teātrī tiks spēlētas piecas izrādes. Iestudējums izpelnījies ārkārtīgi lielu skatītāju mīlestību – Liepājā visas izrādes gandrīz izpārdotas jau līdz sezonas beigām.

Raiņa darbs "Pūt, vējiņi!" ir ne tikai viena no autora daiļrades, bet arī latviešu literatūras virsotnēm. "Pūt, vējiņi!" ir viena no visvairāk iestudētajām Raiņa lugām – latviešu teātros iestudēta neskaitāmas reizes – gan tieši pārnesot notikumus uz skatuves, gan veidojot modernu un citādu skatījumu uz Raiņa darbu.

Liepājas teātrī autori darbu radoši pārstrādājuši, taču iestudējums veidots klasiskā stilā un, kā atzinis Dž.Dž.Džilindžers, "nekur tālu no Raiņa aiziet nevarējām un nebija arī nepieciešams, jo stāsts gan formā, gan saturā ir ļoti spēcīgs".

Daugavietis Uldis ierodas saimnieces mājās, lai lūgtu sen nolūkotās saimniekmeitas Zanes roku, taču maltuvē nejauši sastaptā bārenīte Baiba izmaina Ulda likteni.

Ulda lomu atveido Edgars Pujāts, bet Baibas lomā dublējas Everita Pjata un Aija Andrejeva. Vēl iestudējumā piedalās Agnese Jēkabsone (Zane), Kaspars Kārkliņš (Gatiņš), Egons Dombrovskis (Didzis), Signe Ruicēna vai Madara Melne (Anda), Inese Kučinska (Māte), Anda Albuže (Orta), Sigita Jevgļevska (Ciepa), kā arī citi Liepājas teātra aktieri, kas atveido puišus un meitas.

Iestudējumu veidojuši arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Biļetes jau iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā. Biļešu cena - no četriem līdz 20 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!