Ceturtdien, 4. jūnijā, Latvijas Nacionālā teātra "Baltajā kubā" gaidāma otrā e-teātra stāsta pirmizrāde – Artūra Dīča darbs "Mīlestība pandēmijas laikā" ar Arturu Krūzkopu galvenajā lomā. Iestudējumu veidojis režisors – Valters Sīlis, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālā teātra pārstāvji.

Iestudējuma veidotāji darbu "Mīlestība pandēmijas laikā" dēvē par monologu. "Jo detalizētāk tiek izstrādātas instrukcijas attālinātam darbam un distancētai komunikācijai, jo lielāka ticamības pakāpe, ka aizturētas jūtas un emocijas izlauzīsies tiešsaistē," Tā tas noticis notiek arī aktiera un dramaturga Artūra Dīča monologā, kas veltīts kolēģim no kaimiņu teātra Arturam Krūzkopam," raksta izrādes autori.

Artūrs Krūzkops atveido kādu vīrieti, kuru darbs "no mājām" ātri vien padara par nervozu emociju kamolu un notiek erotiska rakstura īssavienojums ne tikai viņa fantāzijā. "Lai cik mēs būtu gudri vai cik gudri izliktos, mūsos katrā dzīvo primāts, kurš noteiktu apstākļu ietekmēts, izlaužas uz āru," par savu tēlu saka aktieris.

E-teātra otrā stāsta radošajā komandā darbojās: režisors – Valters Sīlis, tehniskie risinājumi – Reinis Suhanovs, video mākslinieks – Kaspars Aniņš, video inženieris – Toms Zeļģis, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, skaņu režija – Gints Rutks, producente – Linda Helviga, ierakstu nodrošina – tiesraides.lv.

Pēc pirmizrādes lietotnē “Zoom” gaidāma tikšanās ar radošo komandu.

Biļetes pieejamas Nacionālā teātra mājaslapā. "Baltā kuba" pirmizrādes pieejamas LMT Viedtelevīzijā

Valtera Sīļa, Artūra Dīča un Artura Krūzkopa kopdarbs "Mīlestība pandēmijas laikā" ir jau otrais darbs e-teātrī "Baltais kubs", kas tika atklāts ar "X paaudzes" pirmo epizodi Ināras Sluckas režijā 28. maijā. "Baltajā kubā" jūnijā plānots vēl viens Valtera Sīļa darbs –Vizmas Belševicas "Baltā sieva", ko iemiesos Madara Botmane – un divas Ināras Sluckas "X paaudzes" epizodes ar Kasparu Zvīguli un Līgu Zeļģi.

"Baltā kuba" stāsti tiešsaistē notiek ceturtdienās pulksten 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!