Foto: Publicitātes foto

VISA "Latvijas Nacionālais teātris" biļešu ieņēmumi 2019. gadā bijuši 2,29 miljoni eiro, liecina "Lursoft" Klientu portfelī publicētā informācija.

2019. gadā teātra apgrozījums bija 2,64 miljoni eiro. Papildus apgrozījumam teātris saņēmis arī 2,18 miljonu eiro lielu valsts dotāciju. Finanšu gadu teātris noslēdzis ar 7,11 tūkstošu eiro peļņu.

2020. gadā VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" prognozē strauju pašu ieņēmumu kritumu un radikālu teātra darbības plānu maiņu. Kā norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā, teātris ārkārtējo situāciju spēs pārvarēt tikai ar valdības pieņemto atbalsta pasākumu palīdzību.

Pēc ziņojumā sniegtās informācijas, Latvijas Nacionālajā teātrī trijos spēles laukumos nospēlētas 568 izrādes, kuras noskatījušies 171,15 tūkstoši skatītāju.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats liecina, ka 2019. gadā VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" skatītākā, spēlētākā un pelnošākā izrāde bija Elmāra Seņkova iestudētā "Pūt, vējiņi!", kas saņēma arī "Spēlmaņu nakts" balvu kā 2018/2019. gada sezonas labākā izrāde. "Pūt, vējiņi!" 2019. gadā nospēlēta 32 reizes, to apmeklējuši 22,43 tūkstoši skatītāju un ieņēmumi no tās bija 355,22 tūkstoši eiro.

Ja salīdzina ar 2018. gadu, pērn VSIA "Latvijas Nacionālais teātris" skatītāju skaits pieaudzis par 2,76%, ko nodrošināja teātra Lielās zāles apmeklējuma pieaugums. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, aizvien pieaugošs ir pieprasījums pēc izrādēm mazajos spēles laukumos, kur pieprasījums ir lielāks par iespējamo piedāvājumu.

Teātra iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka pērn tā repertuārā bija 56 izrāžu nosaukumi, tostarp 28 latviešu oriģināldramaturģijas iestudējumi, bet pirmizrādi pagājušajā gadā piedzīvojuši 16 jauniestudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!