Foto: Publicitātes foto

Ārkārtējās situācijas un publisku pasākumu rīkošanas ierobežojumu dēļ skatītāji šobrīd nevar apmeklēt teātri, tāpēc Latvijas Nacionālais teātris piedāvā savas izrādes skatīties virtuāli, izbaudot arī atraktīvu iespēju izvēlēties, kuru no Nacionālā teātra izrādēm konkrētajā vakarā skatīties, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Trešdienās Latvijas Nacionālā teātra sociālo tīklu kontos būs iespēja balsot par vienu no divām piedāvātajām nedēļas izrādēm un skatītāji varēs iepazīties arī ar izrāžu aprakstiem, fotogrāfijām un fragmentiem. Tā izrāde, kuru skatītāji būs izvēlējušies, teātra "YouTube" kanālā tiks ievietota piektdienu vakaros ierastajā izrāžu sākuma laikā pulksten 19.00. Izrādi būs iespēja noskatīties līdz svētdienas vakaram, pulksten 23.59.

Šobrīd teātris ir atlasījis un sagatavojis publiskošanai 10 pēdējo desmitgažu izrādes, kas katra savā veidā ir ievērojama un nozīmīga teātra vēsturē. Starp tām ir "Mirušās dvēseles" Kirila Serebreņņikova režijā, Raimonda Paula muzikālā izrāde "Kerija. Retrospekcija", liriski smeldzīgais Gunāra Janovska stāsts "Uz neatgriešanos…" un citas. Šīs izrādes tiks publiskotas saskaņā ar AKKA/LAA speciāli šim gadījumam izsniegtām licencēm, un pēc izrāžu publiskošanas teātris norēķināsies atbilstoši izcenojumam.

Nacionālais teātris tāpat kā lielākā daļa kultūras iestāžu šajā periodā cenšas palīdzēt skatītājiem atrast saites uz interneta vidē jau esošajiem izrāžu video un audio ierakstiem. Labu iestudējumu ieraksti ir LTV raidījuma "Teātris.zip" īpašajā izlasē, necerēti daudz senu lielisku izrāžu ar mūsu leģendāro aktieru balss ierakstiem ir Latvijas Radio Radioteātra arhīvā, savukārt atraktīvi pēdējo gadu LMT Jaunās zāles izrāžu ieraksti ir atrodami LMT Straumē.

Latvijas Nacionālā teātra sociālo tīklu kontiem seko un aktīvi iesaistās vairāk nekā 70 tūkstoši skatītāju. Populārākie no tiem ir "Facebook" ar 24 000 sekotāju, "Twitter" ar 20 000 un "Instagram" ar 11 600.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!