Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais teātris aicina svinēt Starptautisko teātra dienu un 27. martā pulksten 19 kopīgi pieslēgties filmkoncertam "Īstā sālsmaize. Izlase".

102. sezonu Nacionālais teātris uzsāka ar koncertu "Īstā sālsmaize", pēc iestudējuma kāda skatītāja esot rakstījusi: "Kad pirms nedēļas kādā sarunā pateicu, ka gribētos uz kādu labu ballīti, nedomāju, ka šī gada labāko ballīti piedzīvošu uz Nacionālā teātra skatuves. Dejas, dziesmas, nenopietno un nopietno sarunu stadijas – kā jau vislabākajos piemēros. Un tagad es esmu dejojusi uz teātra skatuves."

Kā vēsta Nacionālā teātra pārstāve Lolita Grāvīte, filmkoncertā "Īstā sālsmaize. Izlase" uz skatītāju krēsliem dejos aktieri, bet mūziķi no skatuves bedres pārcelsies uz pirmo balkonu. Teātris ballīti ieraksta formātā ienesīs savu skatītāju mājās. "Programmā, kā jau sālsmaizes ballītē, dziesmas un stāsti katrai gaumei un noskaņai, un, protams, neiztrūkstošais cienasts – svaigi gatavots rasols," raksta Grāvīte.

Koncertā piedalās: Dita Lūriņa, Madara Bore, Mārtiņš Egliens, Madara Botmane, Liene Sebre, Līga Zeļģe, Mārtiņš Brūveris, Jānis Āmanis, Andris Daņiļenko, Romāns Bargais, Raimonds Celms, Uldis Siliņš, Kārlis Reijers, Juris Hiršs, Kaspars Zvīgulis, Gundars Grasbergs, Normans Bārbals un Valdis Zilveris.

Režisors (kā "Īsto" izrādēs draudzīgi pieņemts) – "Visi Kamnav Slinkums", muzikālais noformējums – Gundars Grasbergs un Valdis Zilveris, scenogrāfs – Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece – Madara Botmane, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, producente – Anna Vekmane.

Ierakstu nodrošina "tiešraides.lv", producente – Ilze Jakovļeva. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!