Foto: Publicitātes attēli

Lai veicinātu jauniešu interesi un celtu zināšanu līmeni par teātri, Latvijas Nacionālais teātris sadarbībā ar ”Dirty Deal Teatro” radījuši izbraukuma izrādi – lekciju vecāko klašu skolēniem ”Kas ir teātris?”. Pirmo reizi izrāde lekcija jau notikusi - 28.septembrī Kuldīgas Centra vidusskolā, portālu ”Delfi” informē Nacionālā teātra pārstāvji.

Izrādes – lekcijas pirmajā daļā atraktīvu videomateriālu veidā jaunieši tiks iepazīstināti ar teātra aizkulisēm – butaforu, gaismotāju, skaņotāju u.c. darbu. Otrajā daļā radošā komanda stāstīs un rādīs, kas ir teātris kā sistēma, kā māksla un kā tas viss darbojas dzīvē.

Izrādes-lekcijas režisors ir Elmārs Seņkovs un tajā spēlēs Ieva Aniņa, Kristians Kareļins, Kaspars Aniņš, videomāksliniece – Linda Ģībiete. Izrādes veidotāji nav daudz vecāki par izrādes auditoriju, tomēr pieredze teātrī jau gūta un viņiem ir zināms, kas un kāpēc teātrī ir forši. Jaunie aktieri lekcijā atklās un iepazīstinās vidusskolēnus, cik dažāds var būt teātris. Turklāt, izrādes veidotāji ne tikai izstāstīs savas domas par teātri un paskaidros, kā tas darbojas, bet arī, labprāt, sapratīs, kā šodien teātri uztver vidusskolēni.

Izrāde-lekcija ”Kas ir teātris?” noritēs 2012./2013. gada sezonā, kuras laikā plānots aptvert pēc iespējas vairāk Latvijas reģionu.

Teātris ”Dirty Deal Teatro” un Latvijas Nacionālais teātris jau iepriekš sadarbojies projektu cikla ”Tests” ietvaros, kura laikā tapušas izrādes ”Visi mani prezidenti”, ”Dzin”, ”Cilvēks šinelī” un ”Hamlets”, ko veidojuši jaunie režisori un kurās spēlē Latvijas Nacionālā teātra aktieri. Izrāde ”Visi mani prezidenti” ieguvusi Spēlmaņu nakts balvu kā gada latviešu dramatuga iestudējums 2011./2012. gada sezonā, bet tagad ”Dzin” un ”Cilvēks šinelī” saņēmis vairākas nozīmīgas nominācijas. Projektu ciklu ”Tests” plānots turpināt arī šajā sezonā.

Tuvāka informācija skolu pedagogiem - Madara Aizgāve, projekta producente tel.26323572, e-pasts madara.aizgrave@teatris.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!