Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē 5. jūnijā pirmizrādi piedzīvos LKA teātra režijas maģistrantes Diānas Kaijakas diplomdarba iestudējums – Ritas Kalnejais "Šī skaistā nākotne", portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Franču meitenes Elodijas un vācu kareivja Otto stāsts ir par mīlestību ekstrēmos apstākļos, laikā, kad pasaule bija pilnībā sašķelta. Abi jaunieši pārstāv frontes pretējās puses, pāri viņu galvām lido kara lidmašīnas, bet par spīti tam, viņi atrod viens otru. Elodija un Otto izdzīvo savu pirmo mīlestību. Alvīne un Pauls to atceras – viņi sapņo par pagātni, atkal meklējot ceļu vienam pie otra un atbildes uz to, kā dzīvot tālāk. Bet vai skaistā nākotne pienāks?

Lomās: Madara Bore, Kārlis Reijers, Indra Burkovska un Voldemārs Šoriņš.

Izrāde skan Kārļa Kazāka orģinālmūzika. Scenogrāfs Gints Sippo, kostīmu māksliniece Rūta Kuplā, gaismu mākslinieks Toms Streilis, video māksliniece Linda Ģībiete, grima mākslinieces Ivanda Šmite, Līva Drešere.

Rita Kalnejais ir latviešu izcelsmes austrāliešu dramaturģe un aktrise, kas šobrīd dzīvo un strādā Londonā. Luga ir sarakstīta 2017. gadā, un autore par to saka: "Es gribēju uzrakstīt kaut ko vienkārši skaistu."

Izrādes varēs noskatīties arī 7. un 14. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!