Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē režisore Indra Roga iestudē Eižena Jonesko "Plikpauraino dziedoni". Pirmizrāde gaidāma 8.martā.

Latvijas profesionālajā teātrī šis būs lugas pirmiestudējums. Lomās – Uldis Siliņš, Sanita Pušpure, Kristaps Ķeselis, Liene Sebre, Evija Skulte un Jurģis Spulenieks. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers.

Izrādes veidotāji, jauniestudējumu dēvē par "burvīgu vakcinācijas poti pret visu ierasto, ko redzam, pret pakļaušanos, pret vienaldzību, pret dogmām, pret atsvešināšanos, kas valodai atdod tās sākotnējo būtību – spēju nosaukt vārdā uztverto".

Eižens Jonesko ir rumāņu izcelsmes franču dramaturgs, kurš kļuvis par Franču akadēmijas goda locekli, pateicoties savām absurda lugām, ar kurām viņš pavēris jaunas teātra valodas izteiksmes iespējas. "Plikpaurainā dziedone" tika iestudēta Parīzē Latīņu kvartālā mazā privātā teātrītī "Théâtre de la Huchette", 1957. gadā, un ir tā repertuārā vēl šodien. Uzskata, ka izrādi 60 gadu laikā noskatījušies pusotrs miljons skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!