Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē 10. februārī gaidāma pirmizrāde Katas Vēberes drāmai "Sievietes daļas", Ināras Sluckas režijā.

Kā "Delfi" informē teātra pārstāve Lolita Grāvīte, luga "Sievietes daļas" ir mūsdienu ģimenes drāma, ko iedvesmojis pārdzīvojums pašas ungāru dramaturģes Katas Vēberes dzīvē.

"Sievietes "daļas" citu nozīmju starpā ir arī sociālās lomas – šai izrādē sieviete ir mīļākā, sieva, meita, māsa, māte, māsīca, svaine, vecāmāte, labākais draugs un arī konkurente. Visas šīs lomas tiek izspēlētas pie ģimenes pusdienu galda, kur atklājas ne tikai ģimenes problēmas, bet arī aktuālas lietas sabiedrībā, kas nodarbina cilvēkus ikdienas dzīvē. Lugai ir negaidīts ievads, un galvenās varones pārdzīvotais kļūst par impulsu tam, lai tuvinieki beidzot sāktu runāt par būtisko, meklētu ceļu cits pie cita, jo, runājot Albēra Kamī vārdiem, dzīves tumšākajā naktī viņi ir atklājuši, ka viņos mīt neuzvarama vasara," par iestudējumu raksta tā veidotāji.

Režisore Ināra Slucka komentē lugas izvēli: "Es esmu režisore-sieviete, tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka manu izrāžu tēmas vienmēr būs saistītas ar sievietes pasaules redzējumu vai arī skatītāji to vienmēr manās izrādēs ieraudzīs. Pat ja uz skatuves būtu tikai vīriešu tēli, par to teiktu – viņa kā sieviete redz tā... Sieviete un sabiedrība, sieviete un vīrietis, sieviete un viņas bērns. Drīzāk interesanti, ka pirms "Sievietes daļām" tapa "Tukšais zieds (Jerma)", "Sieviete" un vēl pirms tam bija "Pie bagātās kundzes". Bet... ir bijis arī daudz kas cits. Viens gan – laikam pirmoreiz es satiekos ar dramaturģisko materiālu, kas ir tik dzīvi apliecinošs."

Radošajā komandā darbojās arī scenogrāfe Marija Ulmane, kostīmu māksliniece Kristīne Abika, komponists Edgars Mākens, video mākslinieks Toms Zeļģis, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš

Izrādē piedalās aktieri: Laura Siliņa, Jānis Āmanis, Esmeralda Ermale, Sanita Paula, Gundars Grasbergs, Ieva Aniņa un Jana Ļisova.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!