Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā teātrī top Mihaila Bulgakova "Jaunā ārsta piezīmes". Režisori Jānis Vimba un Kaspars Zvīgulis. Pirmizrāde 30.decembrī.

Teātra lielākie cienītāji esot ārsti - tā vēsta dažādos laikos teātros veiktās aptaujas. Kas ārstus piesaista teātrī? Izrādās, tā kaislīgā daba, emocionālais augstspriegums un komandas darbs.

Teātra aktieru izvēlei iestudēt izcilā krievu rakstnieka jaunības laika stāstus (1918) no paša piedzīvotā, strādājot par zemstes ārstu Smoļenskas guberņā, nav nejaušs raksturs.

Aizrautība ar darbu, gandrīz fizioloģiska atkarība no jaunām uzvarām – precīzām diagnozēm un izārstētiem, smaidīgiem pacientiem, nespēja izrauties no vāveres riteņa, lai vienkārši dzīvotu... Varbūt tāpēc māksliniekus mēdz uzskatīt par dvēseles ārstiem, bet Bērnu slimnīcā sākuši strādāt klauni?

Lomās: Liene Sebre, Kristaps Ķeselis, Ivars Kļavinskis, Indra Burkovska, Sanita Pušpure un Kristians Kareļins.

Dramatizējuma autore Rasa Bugavičute, Kārļa Kazāka oriģinālmūzika, scenogrāfe Kristīne Abika, horeogrāfs Kārlis Božs, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne. Muzikālais noformējums Rihards Ozols, Linda Evelīna Heiberga (čells), Uģis Krišjānis (klavieres), Anta Eņģele (balss).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!