Foto: Publicitātes foto
12.septembrī Latvijas Nacionālā teātra "OKartes Jaunajā zālē" pirmizrādi piedzīvos Regnāra Vaivara iestudējums "Titāniks".

Kā vēsta Nacionālā teātra pārstāvji, Regnārs Vaivars ir gan lugas autors, gan izrādes režisors.

"Rūpnīcas strādnieks Edgars, kuram Latvijā ir mīļotā meitene Kristīne (abi ar aizdomīgi līdzīgiem vārdiem no Blaumaņa noveles un lugas), nonāk Sauthemptonā, no kuras savā vienīgajā braucienā dosies slavenais kuģis Titāniks, un satiek tur guvernanti-diversanti Aiju (latviešu literatūrā tikpat aizdomīgi pazīstams vārds, ko papildina grupas "Dzeltenie pastnieki" lipīgā melodija)," par izrādi stāsta tās veidotāji.

Izrādes žanru režisors nodēvējis par mūziklu. Mūzikls esot ideāla, šarma un erotikas apdvesta pasaule, kurā nav depresīvas sadzīves, tātad - seksīga pasaka, kuru noskatoties vidējo pieaugušo indivīdu pārņem sajūta, ka arī viņa dzīvē turpmāk viss kļūs brīnišķīgāks. Tātad - patīkams izklaides žanrs bez moralizēšanas un grūtsirdības, kas allaž ir labi un vajadzīgi.

Latvijā mūzikls obligāti nozīmē milzīgu jezgu, sarežģītus tehniskus risinājumus, masu skatus, komplicētus brīnumus, kur nereti ar maksimāliem līdzekļiem tiek panākts minimāls efekts. Mēs domājam, ka, esot asprātīgiem un radošiem, ir iespējams visu to pašu izdarīt "kabatas formāta" mūziklā, koncentrējoties uz būtisko - mūzika, izpildītāju meistarība un skatītāja fantāzija spēj paveikt tikpat daudz kā orķestris, koris, akrobāti un salūts kopā.

Lomās - Madara Botmane, Maija Doveika, Gundars Grasbergs, Ģirts Liuziniks, Marija Bērziņa, Arturs Krūzkops un Artis Drozdovs.

Orķestris - Jānis Pauls vai Pēteris Ozoliņš. Izrādē skanēs populāra latviešu estrādes mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!