Foto: Publicitātes foto
Godinot Rūdolfu Blaumani 150.jubilejā, Latvijas Nacionālajā teātrī top "Indrāni" Valtera Sīļa režijā.

Kā portālu "Delfi" informē Nacionālā teātra pārstāve Līga Rimšēviča, galvenajās lomās Lolita Cauka un Ģirts Jakovļevs. Pirmizrāde gaidāma 10.janvārī.

Ievas un Edvarda lomās - Daiga Gaismiņa un Uldis Anže, pārējās lomās - Juris Lisners, Anete Saulīte, Daiga Kažociņa, Ainārs Ančevskis, Jurģis Spulenieks, Anna Klēvere.

Kā vēsta Nacionālā teātra pārstāvji, "Indrāni" ir viena no visvairāk Latvijas profesionālajos teātros iestudētajām izrādēm. Šis būs jau ceturtais "Indrānu" iestudējums Nacionālajā teātrī -pirms tam 1920., 1954., 1988. gadā, tādēļ izrādes režisors atzīst, ka viņam ir ļoti interesanti pētīt, kā katrā laikmetā režisori ir skatījuši šo Indrānu ģimenes drāmu, kādi ir bijuši akcenti un detaļas.

"Veidojot šo izrādi liekas ļoti būtiski pētīt tieši Nacionālā teātra iestudējumu tradīciju, jo šī luga runā par paaudzēm, kuras viena no otras pārmanto ne tikai savu iekopto zemi, bet arī mūsu nācijai biedējoši pazīstamu attiecību modeli, kas inficēts ar izteiktas paštaisnības, neizrunāšanās, neuzklausīšanas, otra nedzirdēšanas "vīrusu". Tas ir rosinājis daudziem teātra māksliniekiem radīt savus "Indrānus", liekot atšķirīgus akcentus šīs ģimenes attiecību atspoguļojumā.

Katrs no šiem iestudējumiem ir radījis savu versiju par Latvijas laukiem, taču līdz šim bija licies, ka ar Edžiņu iezīmētā Indrānu nākotne liecina par zināmu pēctecību šajās attiecībās, taču pašlaik aktuāla kļūst tieši Noliņa aiziešana un tas, ka Edžiņš tik ļoti grib viņam līdzi. Edvarts un Ieva ,iespējams, ir pēdējie, kas savu nākotni redz laukos, viņiem vairs nebūs, kam nodot tik grūti iegūtās mājas," par izrādes tapšanu stāsta tās režisors Sīlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!