Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā teātrī top Rūdolfa Blaumaņa "Purva bridējs" Elmāra Seņkova režijā. Pirmizrāde 15.septembrī. Šī ir viena no izrādēm, ko Nacionālais teātris velta Rūdolfa Blaumaņa 150.dzimšanas dienai, portālu "Delfi" informē Nacionālā teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Rūdolfa Blaumaņa "Purva bridējs" ir viens no visklasiskākajiem latviešu klasikas darbiem, novele, kuras sižetu zina ikviens, tādēļ liels izaicinājums gan režisoram, gan visai radošajai grupai.

Elmārs Seņkovs šo Blaumaņa darbu iestudē pelēcīgi industriālajā Jaunās zāles estētikā uz koša zāles paklāja un bez rekvizītiem – aktieriem nebūs aiz kā paslēpties un viņi nevarēs sameloties. Režisors teic, ka novele ir ritmiskāka un jūtīgāka par teātrī bieži uzvesto lugu "Ugunī". Viņaprāt, tas ir stāsts, kas skatītājiem jāizstāsta, nevis jāizspēlē, ļaujot publikai ap zaļo zāles laukumu justies teju kā Kristīnes un Akmentiņa gaidāmo kāzu viesiem.

Lomās - Ieva Aniņa, Madara Botmane, Kaspars Dumburs, Madara Saldovere, Lolita Cauka, Ģirts Liuziniks, Jānis Vimba.

Scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, komponists Goran Gora, dramatizējuma autore un režisora asistente Rasa Bugvičute, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš. Producente Madara Aizgrāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!