Foto: DELFI
Latvijas Nacionālajā teātrī viesrežisors no Polijas Andžejs Bubeņs iestudē Edena fon Horvāta "Vīnes meža stāstus". Pirmizrāde - 5. martā, portālu "Delfi" informē Nacionālā teātra pārstāvji.

Viņa – vienkārša leļļu veikaliņa pārdevēja meita Marianne. Viņš – skārdnieks Oskars no gaļas bodes. Abi mīl viens otru un svin saderināšanos, jo veikaliņi atrodas līdzās un abi viens otru pazīst no bērna kājas. Un tad iejaucas liktenis jeb azartiskais laimes meklētājs Alfrēds. Alfrēdam šķiet, ka laime varētu būt nevis viņa pašreizējā uztura un pajumtes devēja Valērija, bet jauniņā Marianne. Sabrūk divi attiecību stāsti, un sākas teātra izrāde... par dzīvi.

Kā liecina nosaukums, valšiem un Johanam Štrausam te būs vismaz nacionālā kolorīta nozīme, jo darbība notiks Austrijā 20. gadsimta 30. gadu sākumā. Pats stāsts tomēr būs ne par Austriju, bet par to, kā cilvēki cenšas saglabāt cilvēcību ekonomiski un politiski nestabilos laikos un cik liela loma šādos apstākļos ir īstai mīlestībai un uzticībai. Bet pats svarīgākais – vai, pieļaujot savā dzīvē liktenīgas kļūdas, ir iespējams tās labot, un vai cilvēcību, ko mēs tik ļoti gaidām un pieprasām no citiem, esam gatavi dāvāt arī paši.

Andžejs Bubeņs ir vidējās paaudzes poļu režisors, kurš iestudē izrādes gan Austrumeiropā, gan Pēterburgā, un viņa ampluā ir filigrāns darbs ar aktieriem, ļaujot tiem atvērt negaidītas talanta šķautnes, kā arī ass un jūtīgs skatījums uz pasauli. Latvijā režisors strādā pirmo reizi, tomēr viņa iestudētās izrādes te rādītas festivālā “Zelta Maska Latvijā”.

Marianne – Agnese Cīrule, Valērija – Inga Misāne, Alfrēds – Uldis Anže, Oskars – Raimonds Celms. Pārējās lomās: Lāsma Kugrēna, Līga Liepiņa, Juris Lisners, Voldemārs Šoriņš, Rasma Garne, Liene Sebre, Anna Klēvere, Ilze Rudolfa, Ivars Kļavinskis, Normunds Laizāns, Mārcis Maņjakovs, Jānis Skanis, Kristaps Ķeselis.

Izrādē tiks izmantota Johana Štrausa mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!