Rīgas pašvaldības uzņēmums "Rīgas nami" nepārskatīs lēmumu par nomas līguma laušanu ar "Teātra observatoriju" par telpu izmantošanu Rīgas Kongresu namā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") pastāstīja, ka Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) kā "Rīgas namu" kapitāldaļu turētāja pārstāvis neredz jēgu šā līguma turpināšanai.

"Teātra observatorija" pēc līguma termiņa beigām konkursa kārtībā varēs atkārtoti pretendēt uz telpu Kongresu namā izmantošanu, tomēr tiks ņemts vērā, ka šim teātrim būs "pagātnes bagāža" saistībā ar sakrāto apmēram 5000 latu parādu par komunālajiem pakalpojumiem, norādīja Rīgas mērs. Šis parāds saskaņā ar "Rīgas namu" valdes lēmumu teātrim jāsedz līdz 1.septembrim, viņš atgādināja.

Jau vēstīts, ka režisore Gaļina Poļiščuka atklātā vēstulē Rīgas mēram lūgusi pārskatīt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" lēmumu par līguma laušanu ar "Teātra observatoriju" par Kongresu nama Jaunās zāles izmantošanu, jo tā būtu teātra iznīcināšana.

Atklāta vēstule ar šādu lūgumu nosūtīta Rīgas mēram Nilam Ušakovam, pašvaldības deputātiem un adresēta arī skatītājiem pēc SIA "Rīgas nami" valdes pieņemtā lēmuma lauzt ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Poļiščukas teātri parādu un citu līguma punktu pārkāpumu dēļ.

"Zaudējot teātra telpas, "Teātra observatorija" nevar pastāvēt, tas būtu nāves spriedums teātra  darbībai. "Teātra observatorijai" nav kur iet, tā ir teātra izlikšana uz ielas un iznīcināšana.. "Teātra observatorija" ir apņēmusies komunālo maksājumu parādu dzēst, un lūdzam Rīgas domi un SIA "Rīgas nami" valdi sadarbības līgumu turpināt," atklātā vēstulē lūdza Poļiščuka.

"Teātra observatorijai" šī bijusi pirmā un pat nepilna darba sezona Jaunajā zālē, kur teātris ienācis tukšā, baltā konferenču zālē, kuru arī ar Rīgas domes atbalstu izveidoja par mūsdienīgu teātra skatuvi un telpu, ieguldot 70 tūkstošus latu, klāsta režisore.

Jau vēstīts, ka SIA "Rīgas nami" valde nolēmusi beigt esošo sadarbības līgumu ar režisores Poļiščukas "Teātra observatoriju", kas paredzēja Kongresu nama Jauno zāli nodot šā teātra vajadzībām. Teātrim par komunālajiem pakalpojumiem sakrājies apmēram 5000 latu liels parāds, ko jānomaksā līdz 1.septembrim.

Turpmāk Kongresu nama Jauno zāli varēs iznomāt arī citiem pasākumiem, tomēr, tāpat kā citiem interesentiem, arī "Teātra  observatorijai" pēc parāda samaksas būs iespēja nomāt Rīgas Kongresu nama Jauno zāli, atbilstoši slēdzot īstermiņa nomas līgumus par konkrētiem pasākumiem un izrādēm, informēja "Rīgas namu" pārstāve Terēze Luksa.

Poļiščukas vadītā "Teātra observatorija" uz Kongresu namu pārvācās pērn augustā. Toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) teica, ka teātris piesaistīs arī skatītājus no ārzemēm, tas var rēķināties ar RD sniegto atbalstu.

Poļiščuka pirms 10.Saeimas vēlēšanām bija kandidāte partiju apvienības "Par labu Latviju" sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!